Blogg

Glad påsk (nästan) från alla oss på Move resa! Vi har haft en till jätte härlig dag tillsammans. Jag är förvånad hur en grupp av 20 stycken, där några hade inte träffats för en veckan sen, kan ha en så fin gemenskap, speciellt i våran bönegemenskap. Det känns som den verkligen har kraft. Som ni kanske vet har vi bestämt oss för att be när vi hör böneutrop, nu har det blivit en vana! När man hör böneutropet kan man se hur gruppen delas upp i mindre grupper och ber för folket, landet, våra vänner här, och de utsända. Detta.

Läs mer

Långfredag på moves påskläger

Kära vänner, jag har tagit mig en stund på hotellets balkong for att reflektera lite och för att dela med mig av mina reflektioner. Det är så mäktigt att vara här och vi känner tydligt att ni finns med oss i bön. TACK! Vi har under några dagar fått en inblick i landet, kulturen och religionen här – och det har gripit tag i oss alla. Det är väldigt spännande att få vara med och se hur Gud arbetar med oss som grupp och som individer. Det är spridda åldrar i gruppen, vi är olika, kommer från olika ställen och lever.

Läs mer

En vacker vy

På onsdagen åkte vi på en utflykt till en vacker ö. Med oss hade vi två lokala kristna med vilka vi delade erfarenheter och berättelser och det var mycket uppmuntrande för båda parter. Hela gruppen kämpade tappert och tog sig den långa vägen uppför ön tillsammans. På toppen ligger en ortodox kyrka som tillsammans med den magnifika utsikten utgjorde ett perfekt mål för vandringen. Under kvällen fick vi undervisning utifrån breven till Pergamus och Tyatira i Uppenbarelseboken och därefter lovsjöng och bad vi tillsammans. Alfred.

Läs mer

Den perfekta mixen

Hej till er där hemma! Här kommer en hälsning från Moves påskläger! Vi är 20 personer som får äran att fira Påskens seger i utlandet! Idag (tis 16 april) har vi haft en dag med både undervisning och äventyr! Dagen började med frukost och morgonbön sedan fick vi mer undervisning om det andliga läget här i landet. Efter det tog vi en snabb lunch och hoppade på en båt till en annan stadsdel. Där fick vi besöka religiösa byggnader, gå en bönevandring och njuta av gott kaffe, goda vänner, och en fin utsikt. Kvällen slutade med undervisning om brevet till Smyrna.

Läs mer

Peru 18/19 – En välsignad och berörande helg i Chiclayo

I torsdags morgon satte jag mig på bussen ner till Chiclayo (en stad ca tre timmar söder om Piura) för att få inblick och lära känna arbetet i de lutherska kyrkorna där. Det blev en fyra dagars utflykt som slutade i bland annat äventyr, nya relationer, glädje, tacksamhet och gåshud. Till skillnad från den unga kyrkan i Piura har församlingarna i Chiclayo mer än 20 år på nacken. Ett arbete som sått många frön och som idag ger mycket frukt. I Piura blir jag lätt frustrerad ibland när jag blint söker, söker, söker efter "resultat" av arbetet vi gör. Därför var.

Läs mer

Glädje och utmaningar i Las Lomas

Denna helg blev en Las Lomas-helg. I lördags besökte jag hantverksgruppen i kyrkan. Gruppen är öppen för alla men det är bara kvinnor som kommer, flera har med sina barn eller barnbarn. Gruppen leds av pastorn Harold som också är snickare, och med enkla medel men på ett professionellt sätt hjälper han deltagarna att montera ihop och tillverka olika saker - igår var det serveringsbrickor och små förvaringslådor som det arbetades med. Mitt i samlingen höll Harold en andakt med utgångspunkt i när Jesus mättade fem tusen människor med bara fem bröd och två fiskar. Sedan fortsatte deltagarna länge till.

Läs mer

Rapport från styrelsen

I helgen träffas riksstyrelsen för ELM på missionsgården Strandhem i Örkelljunga, Skåne. Det är strålande vårväder och full fart på missionsgården med barndag och ledarträff inför sommarens konfirmandläger! I början av sammanträdet är det alltid rapportgenomgång. Protokoll från diverse styrelser (utlandsmissionen, sverigemissionen, arbetsutskottet, ekonomi …) ska gås igenom och läggas till handlingarna. Själva rapporteringen brukar gå ganska snabbt men det är viktigt att styrelsen håller sig uppdaterad om vad som händer i de olika nämnderna och utskotten. På fredagskvällen fick vi besök av Johan Svensson, en av våra två ekonomer, som gick igenom årsredovisningen och resultatet per siste mars. Gåvorna har ökat något.

Läs mer

Jesus till barnen

Tiden går fort och det är redan två veckor sedan barnledarkonferensen i Uppsala gick av stapeln. Huvudfokus i år var familjen/föräldrarnas betydelse för den kristna fostran. Under helgen gavs det olika vinklingar och perspektiv på detta. För inte så länge sedan hörde jag också talas om en brittisk (?) undersökning som visade att alltfler kristna föräldrar brottas med frågan om hur de ska berätta för sina barn om Jesus. Dels var tiden en bristvara och dels upplevde många föräldrar att de saknade ett språk. Hur berättar jag? Vad ska jag svara på mina barns frågor? Detta griper tag i mig - och.

Läs mer

Resa till Kenya och Etiopien

Nu laddar jag för att resa till Afrika. Det är en stor förmån att hälsa på vännerna i Kenya och Etiopien. ELM har många kristna systrar och bröder i dessa länder som ber och minns allt det goda som kommit genom missionens insatser. ELM har som bekant beslutat att arbeta med projekt i Afrika. I Eritrea är det musikskolan i Asmara och den teologiska utbildningen i Beleza. I Etiopien satsar ELM på barnhemmet ACYM och den teologiska utbildningen LTS, båda i Asella. I Kenya, som är mitt första stopp, är det barnhemmet BCM och freds- och försoningsarbetet. Kyrkornas ledare är.

Läs mer

Peru 18/19 – En stund att pusta ut och fästa blicken uppåt

En fullspäckad måndag till ända. Förmiddag med egna sysslor som träning, besök på marknaden för att inhandla frukt och grönt, matlagning och öva musik - följt av en eftermiddag med preparering café (bakning, städ) och planering av musikklasser. Under kvällen hade vi caféet öppet och jämlöpande höll jag i piano- och sånglektion en trappa upp för några av kyrkans ungdomar. 3 st kommer normalt till det förstnämnda och dubbla antalet under sången. Mycket att stå i och förbereda men SÅÅ roligt (och tacksam!!) att jag får dela med mig av den passion och gåva som Gud gett mig. Alla är.

Läs mer

© 2017 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved