Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Årskonferens i Ängelholm 3-5 juni 2016
2016-01-29 21:46

Första helgen i juni Àr det dags för ELMs Ärskonferens.

Det blir i Ängelholm, med de flesta samlingar i missionshuset, fredag 3 juni 18.30 till söndag 5 juni (avslutning med eftermiddagsfika). Förkunnelse, inspiration, mission, gemenskap, sĂ„ng och musik.

Mer information kommer pÄ hemsidan och i Till Liv!

 

 
Besök frÄn Eritrea
2015-05-17 16:30

TvÄ officiella gÀster frÄn Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE) befinner sig nu i Sverige: qeshi Yosef Araja, president ELCE samt ato Temesghen Berhane, generalsekreterare ELCE. De bÄda Àr kÀnda ansikten för mÄnga av oss. Qeshi Araja och Ato Temesghen Àr inbjudna av EFS för att delta pÄ deras Ärskonferens, men vi har glÀdjen att ocksÄ fÄ "lÄna dem" under deras besök i Sverige.

Den 31 maj, kl. 10:00 medverkar de pĂ„ gudstjĂ€nsten i missionshuset i Ängelholm och vidare samma dag kl. 16:00 medverkar de i missionshuset i Eket. Sedan Ă„ker de till VĂ€sterbotten för att delta pĂ„ ELM-BVs Ă„rskonferens pĂ„ Fridhem den 4-7 juni. Hoppas att mĂ„nga av er tar chansen att trĂ€ffa dem pĂ„ dessa platser. 

 
ÖverlĂ€ggningar i Peru
2015-11-18 12:20

Den 11 – 15 november var det överlĂ€ggningar i Chiclayo, Peru, mellan Iglesia EvangĂ©lica Luterana de Chiclayo (den evangelisk-luterska kyrkan i Chiclayo) och missionsorganisationerna World Mission Prayer League och Evangelisk Luthersk Mission. ELM-delegationen som deltog i samtalen utgjordes av Rakel Smetana, Henrik Nilsson och Helene Koefoed-Jespersen.

Dagarna föregick med samtal i olika Àmnen utifrÄn det program kyrkan hade lagt. Det samtalades kring det gemensamma samarbetsavtal som hÄller pÄ att utarbetas.

LĂ€s mer...
 
Det dubbla bygget
2015-08-31 09:37

Bild 8Etiopiens evangelisk-lutherska kyrka (EELC), planerar att bygga ett höghus i huvudstaden Addis Abeba. ELM-BVs styrelse har beslutat att till detta ÀndamÄl göra en extra insamling under september 2015. De medel som samlas in kommer att fördelas lika mellan byggprojektet och den verksamhet som NUM, nÀmnden för utlandsmisssion, har beslutat i sin verksamhetsplan för EELC. DÀrför har namnet "Det dubbla bygget" valts.

EELC stÄr inför ett enormt stort missionsarbete som krÀver resurser och personal. Landet ligger öppet för att sprida budskapet om Jesus Kristus. ELM-BV har fÄtt kallelsen att samarbeta med EELC. Detta utgör en stor förmÄn men samtidigt ett stort ansvar. VÄr samarbetskyrka EELC expanderar och lÀngtan efter upprÀttelse och undervisning i Guds ord Àr stor.

LĂ€s mer...
 
Ta emot besök frÄn Kenya!
2016-01-22 09:44
Med stor glÀdje kan vi konstatera att tre vÀnner frÄn ELCK, den evangeliska lutherska kyrkan i Kenya, kommer att besöka Sverige i mitten av 2016.

Besökarna Àr:
  • John Kissinger, tidigare förestĂ„ndare för barnhemmet Bethesda, numera anstĂ€lld pĂ„ huvudkontoret i Nairobi.Han ansvarar för alla de barnhem som bedriver verksamhet inom ELCK. 
    John kommer att befinna sig i Sverige under tiden 12 maj - 6 juni.
  • Elisabeth Gwako, nuvarande förestĂ„ndare vid Bethesda, och hennes man Richard Gwako, prĂ€st i ELCK stannar 12 maj - 20 juni.
Gwako och Kissinger 
Richard Gwako och John Kissinger                  Elisabeth Gwako


Är Din förening/församling intresserad av ett besök? VĂ€nligen kontakta oss:
 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 45

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in