Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Rapport frÄn MIS
2014-04-26 13:09

NÀmnden för Mission i Sverige (MIS) sammantrÀde 25-26 april pÄ Strandhems missionsgÄrd. MIS har sina flesta sammantrÀden per telefon men försöker att en gÄng per termin mötas samlas för att kunna samtala om viktigare strategiska frÄgor. Denna gÄng Àgnades mest tid Ät ELMs uppgift som nyplanterande. Temadagen "PÄ nya platser, fÀrdiga, gÄ!" som genomfördes i Stockholm 29 mars utvÀrderades och nÄgra centrala tankar frÄn undervisningen den dagen lyftes. Lördagen den 20 september blir det en ny temadag pÄ Strandhems MissionsgÄrd.

MIS diskuterade ocksÄ vikten av att ELM - bÄde pÄ riks- och regionnivÄ - förmÄr att bÄde stötta nya satsningar och befintliga föreningar. Nya satsningar i forma av nyplanterningar behövs för att nÄ mÀnniskor i vÄrt land med evangeliet, och samtidigt behövs vÄra "gamla" föreningar/församlingar för sÄvÀl fördjupning som mission.

FrÄn projektgruppen för Amani, som jobbar med ÄterupprÀttande av kristna syskonrelationer, kom en rapport om att de har work shops inplanerade under sommaren och hösten 2014, liksom vÄren 2015. men det finns möjlighet för fler ELM-föreningar att bjuda in Amani och redan i Är ta del av dess goda innehÄll.

MIS behandlade ocksÄ frÄgor om media, predikantutbildning, regionala nysatsninger med mera.

/ Erik J Andersson, missionsledare


 
Ny resa till Indien
2014-09-18 13:26

Vi fortsÀtter att i bön söka HERRENS ledning i vÀgen vidare gÀllande samarbetet med Bethesda Lutheran Ministries. I vÄr verksamhetsplan för 2015 finns utrymme för att göra Ànnu en resa till Indien för att pÄ plats utreda möjligheterna för ett fortsatt samarbete. NÀmnden för Utlandsmission (NUM) har nu beslutat att en ELM-delegation bestÄende av missionsledare Erik J Andersson, missionssekreterare Rakel Smetana och NUMs vice ordförande Benedikte Nilsson ska göra en sÄdan resa i början av 2015. Denna del i utredningen Àr viktig för den slutgiltiga bedömningen om ELM ska fortsÀtta samarbetet med BLM. VÄra tidigare resor har innefattat bÄde församlingsbesök och konferenser av olika slag och dessa konferenser har varit till stor vÀlsignelse. Denna gÄng önskar vi att samtalen med BLM ska stÄ i fokus och vill investera tid och energi pÄ dessa samt besöka församlingar i BLMs nÀtverk. Följ den fortsatta planeringen i bön.

Rakel Smetana

 
Uppdrag Asella
2014-11-04 14:18

I slutet av oktober reste Henrik och Margrethe HÞjlund till Etiopien. Under en och en halv mÄnads ska de finnas i Asella, Etiopien, för att undervisa vid den evangelisk-lutherska kyrkans teologiska seminarium. HÞjlunds gjorde en liknande insats under 2013 och vi Àr glada över att Äter kunna bistÄ seminariet med dessa lÀrarinsatser. LÀs mer pÄ deras blogg pÄ ELM Damnarks hemsida: HÞjlunds blogg.

 
PĂ„ resa i Kenya
2014-11-03 16:03

För nÄgra dagar sedan pÄböjade Ärets klass pÄ Strandhems Bibel- & LÀrjunga skola sin tre veckor lÄnga missionsresa till Kenya. Följ med dem genom slumkvarter och savanner till gatubarn och studenter, prÀster och volontÀrer genom att lÀsa deras blogg www.bibelskolan.strandhem.nu
Kenya
Under vĂ„ren kommer klassen gĂ€rna ut och berĂ€ttar om sin resa i kyrkor och missionshus. 

 
Konsultationer i Chiclayo
2014-11-14 09:01

Denna vecka pĂ„gĂ„r i Peru, överlĂ€ggningar mellan den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo (IELCH) och representanter för de bĂ„da utlĂ€ndska missionsorganisationer som sedan snart tjugo Ă„r samarbetar i Peru; Evangelisk Luthersk Mission (ELM) och World  Mission Prayer League (WMPL). UngefĂ€r vartannat Ă„r har vi deltagit i liknande överlĂ€ggningar i Peru, men kyrkans roll har de senaste gĂ„ngerna blivit större, vilket Ă€r Luya StefanEvĂ€ldigt positivt. FrĂ„n Sverige deltar NUMs ordförande Stefan Ekström och missionssekreterarna Rakel Smetana och Helene Koefoed-Jespersen (ELM Danmark). MissionĂ€rerna pĂ„ fĂ€ltet finns ocksĂ„ med vid mötena.

Trots fantastiska kommunikationsmöjligheter via telefon, Skype och e-post - situationen pÄ det omrÄdet gÄr inte att jÀmföra med hur det var bara för tjugo Är sedan - sÄ Àr de faktiska mötena vÀldigt viktiga i missionsarbetet. Att fÄ sitta ner omkring ett middagsbord, att ha ett flera timmar för att diskutera utmaningar i arbete och samarbete, att fÄ fira gudstjÀnst tillsammans och att fÄ besöka mÀnniskor och platser. Det Àr sÄdant som tekniken inte kan, och inte fÄr, ersÀtta.

Glimtar frĂ„n besöket i norra Peru fĂ„r du om du följer ELMs bloggar (till exempel Rakels inlĂ€gg hĂ€r), eller kanske Ă€r vĂ€n med nĂ„gon av resenĂ€rerna pĂ„ Facebook.  Stefan Ekström skrev hĂ€romdagen:

"Nu har jag Àntligen uppkoppling ...! Vi har haft lÄnga dagar med mycket samtal och diskussioner som jag upplever gott bÀttre Àn jag vÄgat hoppas. Immanuel! Idag besökte vi Luya dÀr en av församlingarna börjat med hembesök. Kyrkans tanke Àr att fam Smetana ska gÄ in och stödja i det arbetet. Gott att besöka denna plats mitt i sockerrörsodlingarna utanför Chiclayo. För mig finns mÄnga likheter med Luo-slÀtten i Kenya!"

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 38

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in