Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Ny resa till Indien
2014-09-18 13:26

Vi fortsÀtter att i bön söka HERRENS ledning i vÀgen vidare gÀllande samarbetet med Bethesda Lutheran Ministries. I vÄr verksamhetsplan för 2015 finns utrymme för att göra Ànnu en resa till Indien för att pÄ plats utreda möjligheterna för ett fortsatt samarbete. NÀmnden för Utlandsmission (NUM) har nu beslutat att en ELM-delegation bestÄende av missionsledare Erik J Andersson, missionssekreterare Rakel Smetana och NUMs vice ordförande Benedikte Nilsson ska göra en sÄdan resa i början av 2015. Denna del i utredningen Àr viktig för den slutgiltiga bedömningen om ELM ska fortsÀtta samarbetet med BLM. VÄra tidigare resor har innefattat bÄde församlingsbesök och konferenser av olika slag och dessa konferenser har varit till stor vÀlsignelse. Denna gÄng önskar vi att samtalen med BLM ska stÄ i fokus och vill investera tid och energi pÄ dessa samt besöka församlingar i BLMs nÀtverk. Följ den fortsatta planeringen i bön.

Rakel Smetana

 
PĂ„ resa i Kenya
2014-11-03 16:03

För nÄgra dagar sedan pÄböjade Ärets klass pÄ Strandhems Bibel- & LÀrjunga skola sin tre veckor lÄnga missionsresa till Kenya. Följ med dem genom slumkvarter och savanner till gatubarn och studenter, prÀster och volontÀrer genom att lÀsa deras blogg www.bibelskolan.strandhem.nu
Kenya
Under vĂ„ren kommer klassen gĂ€rna ut och berĂ€ttar om sin resa i kyrkor och missionshus. 

 
Besök i Kenya
2014-11-20 10:21

ELMs missionsledare Erik J Andersson och missionssekreterare Jonny Bjuremo besöker Kenya under perioden 24 november till 8 resp 11 december. Syftet med resan Àr dels att möta vÄr bröder och systrar i vÄr samarbetskyrka ELCK (Evangelical Lutheran Church of Kenya) och dels att besöka vÄra utsÀnda i Kenya; missionÀr Kerstin Nilsson och volontÀrerna Malin MÄnsson och Amanda Mattson.

Det preliminÀra progremmet för resan ser ut som följer:Kenya flagga

25-26 nov Nairobi: Samtal och möten, frÀmst med ELCKs ledning
28 nov Nakuru: Bethesda Children Ministry 10 Är. Samtal med volontÀrerna
29-30 nov Chesinende: Samtal med missionÀr Kerstin Nilsson
1-7 dec Matongo, Iterio, Ogang, etc: Rundresa med gen sekr Benjamin Lemosi
7-10 dec Samboro: Besök
 
Följ resenÀrerna och vÄra utsÀnda i bön. Inneslut ELCK i bön.
 
Uppdrag Asella
2014-11-04 14:18

I slutet av oktober reste Henrik och Margrethe HÞjlund till Etiopien. Under en och en halv mÄnads ska de finnas i Asella, Etiopien, för att undervisa vid den evangelisk-lutherska kyrkans teologiska seminarium. HÞjlunds gjorde en liknande insats under 2013 och vi Àr glada över att Äter kunna bistÄ seminariet med dessa lÀrarinsatser. LÀs mer pÄ deras blogg pÄ ELM Damnarks hemsida: HÞjlunds blogg.

 
ELMs bönevecka ‱ 5-11 januari
2014-12-29 23:26

Mellan 5 och 11 januari pågår ELMs bönevecka för 2015. Då får du gärna vara med och be för ELM och dess samarbetsorganisationer. En folder med böneämnen, bibeltexter och sångförslag skickades ut med Till Livs decembernummer. Du kan Ă€ven ladda ner foldern i ett utskriftsvĂ€nligt format hĂ€r.

Tack för att du Àr med och ber för och med ELM!

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 39

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in