Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Missade möten i Till Livs annonsbilaga
2012-09-07 09:50

Följande möten skulle varit med i Till Livs septemberbilaga 2012:

  • 22 september kl 19, Mala - Helge Lundh. Astrid och Ingvar Hugosson: kantor Erik Perssons sĂ„nger
  • 7 oktober kl 14, NĂ€sum - Göran Lind. SĂ„ng Mats Persson.
  • 20 oktober kl 14, HĂ€stveda - PensionĂ€rssamkvĂ€m, Elsie och Sture Bengtsson
Dessa möten finns dock med i den uppdaterade annonsbilagan som finns att ladda ner hÀr.

 
Frimodig bibelanvÀndning
2013-09-18 13:31

Under ELMs Ärsmöte 2013 behandlades LÀrorÄdets rapport angÄende frÄgan om bibelöversÀttning. HÀr under kan du lÀsa hela rapporten, samt det avsnitt som styrelsens antagit som sin rekommendation till ELM för en frimodig bibelanvÀndning.

Hela rapporten
Styrelsens rekommendation

 
FortsÀttning i Indien
2014-05-09 13:10

Under 2013 kom det till vÄr kÀnnedom att flera av ledarna i den kristna grupp i Andra Pradesh, Indien, vi haft kontakt med fick understöd frÄn ett annat lutherskt missionsarbete. Vi har haft kontakt med denna missionsorganisation för att dels be om förlÄtelse för att vi (omedvetet) gÄtt in i det omrÄde dÀr de verkar, men ocksÄ för att efterhöra deras syn pÄ ett eventuellt fortsatt engagemang frÄn vÄr sida i Andra Pradesh.

Vi fick ett positiv svar frÄn organisationens huvudkontor, dÀr de uttrycker tacksamhet över hur ELM hanterat situationen. De konstaterar att Indien snarare behöver mer, Àn mindre, missionsarbete, och utesluter inte att vi kan verka sida vid sida.

NUM har dÀrför beslutat att ta undersöka vilka förutsÀttningar och möjligheter som i dagslÀget finns gÀllande samarbetet med BLM. Kanske finns det öppningar för fortsatt samarbete? Följ den fortsatta utredningen i bön.

Erik J Andersson och Rakel Smetana

 
Rapport frÄn MIS
2014-04-26 13:09

NÀmnden för Mission i Sverige (MIS) sammantrÀde 25-26 april pÄ Strandhems missionsgÄrd. MIS har sina flesta sammantrÀden per telefon men försöker att en gÄng per termin mötas samlas för att kunna samtala om viktigare strategiska frÄgor. Denna gÄng Àgnades mest tid Ät ELMs uppgift som nyplanterande. Temadagen "PÄ nya platser, fÀrdiga, gÄ!" som genomfördes i Stockholm 29 mars utvÀrderades och nÄgra centrala tankar frÄn undervisningen den dagen lyftes. Lördagen den 20 september blir det en ny temadag pÄ Strandhems MissionsgÄrd.

MIS diskuterade ocksÄ vikten av att ELM - bÄde pÄ riks- och regionnivÄ - förmÄr att bÄde stötta nya satsningar och befintliga föreningar. Nya satsningar i forma av nyplanterningar behövs för att nÄ mÀnniskor i vÄrt land med evangeliet, och samtidigt behövs vÄra "gamla" föreningar/församlingar för sÄvÀl fördjupning som mission.

FrÄn projektgruppen för Amani, som jobbar med ÄterupprÀttande av kristna syskonrelationer, kom en rapport om att de har work shops inplanerade under sommaren och hösten 2014, liksom vÄren 2015. men det finns möjlighet för fler ELM-föreningar att bjuda in Amani och redan i Är ta del av dess goda innehÄll.

MIS behandlade ocksÄ frÄgor om media, predikantutbildning, regionala nysatsninger med mera.

/ Erik J Andersson, missionsledare


 
VolontÀrer pÄ vÀg till Kenya
2014-08-01 10:38

I slutet av augusti Ă„ker Malin MĂ„nsson och Amanda Mattsson ut som volontĂ€rer till Kenya, efter en introduktionskurs pĂ„ Åhus missionsgĂ„rd som vi samkör med ELUs ungdomsledarutbildning. HĂ€r under presenterar de sig lite mer. TyvĂ€rr fĂ„r vi dock meddela att Susanne Smetana, som ocksĂ„ var antagen som volontĂ€r, inte har möjlighet att resa ut.

Malin MĂ„nsson

Tjejen hĂ€r heter Malin och Ă€r född den 6 juli 1993. Detta innebĂ€r alltsĂ„ att jag fyller 21 i sommar. Jag Ă€r en driven typ som tycker om struktur, kladdkaka, mango, att spela piano och att Ă„ka skidor. PĂ„ landet utanför Ängelholm har jag vuxit upp med 3 Ă€ldre syskon som har hĂ€rjat omkring. I min historia har jag med mig ett utbytesĂ„r i USA, Kentucky, och ett Ă„r pĂ„ Strandhems bibel- & lĂ€rjungaskola i Örkelljunga. BĂ„da Ă„ren har hjĂ€lpt mig att vĂ€xa enormt mycket i relation till andra och till Gud. Under en mycket lĂ„ng tid har jag velat Ă„ka ut till nĂ„got land och vara volontĂ€r. I Ă„r gjorde jag Ă€ntligen sak av min önskan och ska nu skickas ut till Kenya! Detta Ă€r jag otroligt glad över och fylld av förvĂ€ntan. Det ska fĂ„ bli fantastiskt att fĂ„ hjĂ€lpa till, tjĂ€na i Guds rike och att fĂ„ se vad Gud gör med mig och med mĂ€nniskor i min nĂ€rhet under min tid i Kenya. Att fĂ„ vara pĂ„ Bethesda har varit en dröm Ă€nda sen Rakel kom till min ungdomsgrupp nĂ€r jag var 15 och fĂ„ngade mig med sina berĂ€ttelser. TĂ€nk att jag ska dit!

Amanda Mattsson

Jag heter Amanda, Ă€r 25 Ă„r och kommer frĂ„n Vallentuna/Gotland. År 2008 kom jag till SkĂ„ne för första gĂ„ngen, för att gĂ„ Strandhems bibel- och lĂ€rjungaskola – ett beslut jag inte Ă„ngrar! SkĂ„ne fĂ„ngade mitt hjĂ€rta, och jag bestĂ€mde mig för att stanna lĂ€ngre Ă€n planerat. Jag flyttade till Lund och blev medlem i Filippi församling. 2010 började jag studera till socionom, och tog min examen i januari i Ă„r. Sedan dess har jag jobbat pĂ„ en daglig verksamhet för personer med Autism.
Mina tankar pÄ att Äka ut till Afrika har funnits med lÀnge, och jag ser det som en bra möjlighet att Äka ut som fÀrdigutbildad socionom. Beslutet kÀnns helt rÀtt; tanken pÄ Afrika fÄr mitt hjÀrta att bulta lite snabbare. Jag lÀngtar efter att fÄ möta mÀnniskorna, kulturen och sprÄket, men kanske framför allt efter att fÄ dela min tro med mina bröder och systrar dÀr nere. Jag Àr övertygad om att resan till Kenya kommer bli fantastisk, men ocksÄ utmanande pÄ mÄnga sÀtt. Jag Àr förvÀntansfull och lite nervös, men inte orolig. Jag Àr ju i Guds hÀnder!

Bethesda ser med glÀdje fram emot att de kommer och har som mÄl att fÀrdigstÀlla det nya gÀsthuset sÄ att de kan bo dÀr. Följ volontÀrerna i bön!

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 35

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in