Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Rapport frÄn MIS
2014-04-26 13:09

NÀmnden för Mission i Sverige (MIS) sammantrÀde 25-26 april pÄ Strandhems missionsgÄrd. MIS har sina flesta sammantrÀden per telefon men försöker att en gÄng per termin mötas samlas för att kunna samtala om viktigare strategiska frÄgor. Denna gÄng Àgnades mest tid Ät ELMs uppgift som nyplanterande. Temadagen "PÄ nya platser, fÀrdiga, gÄ!" som genomfördes i Stockholm 29 mars utvÀrderades och nÄgra centrala tankar frÄn undervisningen den dagen lyftes. Lördagen den 20 september blir det en ny temadag pÄ Strandhems MissionsgÄrd.

MIS diskuterade ocksÄ vikten av att ELM - bÄde pÄ riks- och regionnivÄ - förmÄr att bÄde stötta nya satsningar och befintliga föreningar. Nya satsningar i forma av nyplanterningar behövs för att nÄ mÀnniskor i vÄrt land med evangeliet, och samtidigt behövs vÄra "gamla" föreningar/församlingar för sÄvÀl fördjupning som mission.

FrÄn projektgruppen för Amani, som jobbar med ÄterupprÀttande av kristna syskonrelationer, kom en rapport om att de har work shops inplanerade under sommaren och hösten 2014, liksom vÄren 2015. men det finns möjlighet för fler ELM-föreningar att bjuda in Amani och redan i Är ta del av dess goda innehÄll.

MIS behandlade ocksÄ frÄgor om media, predikantutbildning, regionala nysatsninger med mera.

/ Erik J Andersson, missionsledare


 
FortsÀttning i Indien
2014-05-09 13:10

Under 2013 kom det till vÄr kÀnnedom att flera av ledarna i den kristna grupp i Andra Pradesh, Indien, vi haft kontakt med fick understöd frÄn ett annat lutherskt missionsarbete. Vi har haft kontakt med denna missionsorganisation för att dels be om förlÄtelse för att vi (omedvetet) gÄtt in i det omrÄde dÀr de verkar, men ocksÄ för att efterhöra deras syn pÄ ett eventuellt fortsatt engagemang frÄn vÄr sida i Andra Pradesh.

Vi fick ett positiv svar frÄn organisationens huvudkontor, dÀr de uttrycker tacksamhet över hur ELM hanterat situationen. De konstaterar att Indien snarare behöver mer, Àn mindre, missionsarbete, och utesluter inte att vi kan verka sida vid sida.

NUM har dÀrför beslutat att ta undersöka vilka förutsÀttningar och möjligheter som i dagslÀget finns gÀllande samarbetet med BLM. Kanske finns det öppningar för fortsatt samarbete? Följ den fortsatta utredningen i bön.

Erik J Andersson och Rakel Smetana

 
LÀr kÀnna de nya Move-volontÀrerna
2014-09-04 09:51

Den 28/8 Äkte Malin MÄnsson och Amanda Mattsson ut till Kenya som Move-volontÀrer. Malin kommer vara ute till och med jul, medan Amanda kommer att stanna en bit in pÄ vÄren. De kommer bÄda att vara pÄ Bethesda Children Ministry i Nakuru fram till jul. Efter jul kommer Amanda att följa med ELMs missionÀr Kerstin Nilsson i hennes arbete. Tack för att du ber för Malin och Amanda!

Moves nya volontÀrer from ELM-BV on Vimeo.

 
Presentation av familjen Smetana
2014-08-05 14:54

I slutet av augusti mÄnad Äker Jan Ulrik och Ann-Charlotte Smetana med familj ut som ELMs missionÀrer i Peru. Förutom Jan Ulrik och Ann-Charlotte bestÄr familjen av Adam (13 Är), Cornelia (12), Filip (8) och Ella (3). I den hÀr filmen fÄr du lÀra kÀnna dem lite nÀrmre.

Presentation av familjen Smetana from ELM-BV on Vimeo.

 
Kristna syskon förföljs
2014-09-11 13:58

Om en del av kroppen lider, sÄ lider alla delar med dem skriver Paulus om den kristna kyrkan. Just nu lider den kristna kyrkan i Syrien och Irak. Kristna fördrivs frÄn sina hem, tvingas att avsvÀra sig sin tro, misshandlas och dödas. ELMs missionsledare Erik J Andersson undertecknade tillsammans med kollegor frÄn övriga nordiska lÀnder en vÀdjan till vÄra regeringar att anstrÀnga sig för att komma de drabbade i Mellanöstern till hjÀlp. LÀs vÀdjan hÀr eller pÄ tidningen Dagens hemsida hÀr.

ELMs NÀmnd för Utlandsmission har ocksÄ beslutat att genom ett ekonomiskt bidrag visa vÄr solidaritet med de utsatta. Vi har inga egna kontakter i omrÄdet, utan lÀmnar vÄrt bidrag genom organisationen Open Doors. LÀs mer om deras arbete för Iraks och Syriens kristna hÀr. Vi tror pÄ en mÀktig Gud och sÄ lÄt oss omsluta vÄra kristna syskon i förbön. Kyrie eleison.

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 36

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in