Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
PĂ„ resa i Kenya
2014-11-03 16:03

För nÄgra dagar sedan pÄböjade Ärets klass pÄ Strandhems Bibel- & LÀrjunga skola sin tre veckor lÄnga missionsresa till Kenya. Följ med dem genom slumkvarter och savanner till gatubarn och studenter, prÀster och volontÀrer genom att lÀsa deras blogg www.bibelskolan.strandhem.nu
Kenya
Under vĂ„ren kommer klassen gĂ€rna ut och berĂ€ttar om sin resa i kyrkor och missionshus. 

 
Missionsresor sommaren 2015
2015-01-30 11:55

LÀs om sommarens ungdomsresor till Etiopien och Kenya pÄ moves hemsida.

 
VĂ€lkommen till ELM-BVs Ă„rskonferens den 4-7 juni 2015
2015-02-25 23:06

ELM-Nord har glÀdjen att inbjuda Dig till ELM-BVs Ärskonferens pÄ Fridhem i VÀnnÀs.

Temat för Ă„rets konferens Ă€r nĂ„got som kĂ€nnetecknar och Ă€r grundlĂ€ggande för en kristen person och rörelse. Temat: ”Driven av kĂ€rlek” handlar först och frĂ€mst om Gud, men ocksĂ„ om oss.

Vi Ă€r glada för att Ă„rets konferenstalare blir Egil Sjaastad frĂ„n Oslo, Norge. Genom sin undervisning och sitt författarskap Ă€r han redan kĂ€nd för mĂ„nga i vĂ„r rörelse. GĂ€ster frĂ„n Peru och representanter frĂ„n ELM kommer ocksĂ„ att delta under helgen. 

LĂ€s mer...
 
En möjlighet i pÄsk
2015-02-24 09:55

Amani

PÄ BreanÀs missionsgÄrd Àr det ett speciellt pÄsklÀger i Är. Amaniteamet leder en workshop om försoning. Man skriver: "Att försonas Àr att ÄterstÀllas till den relation Gud avsÄg frÄn början, ocksÄ i vÄra mÀnskliga relationer." Flera ELM-föreningar har de senaste Ären haft amani-helger, men det Àr inte alla som haft det. Och kanske missade du nÀr din förening hade amani. Nu finns det en möjlighet att ta del av bibliska och sjÀlavÄrdande koncept för försoning, som har sitt urpsrung i Afrika ("amani" Àr swahili och betyder fred), men vars innehÄll Àr kraftfullt vÀrlden över. LÀs mer hÀr.

PĂ„sklĂ€ger ordnas ocksĂ„ pĂ„ missionsgĂ„rdarna Falketorp, Åhus och Fridhem.

 
Frimodig bibelanvÀndning
2013-09-18 13:31

Under ELMs Ärsmöte 2013 behandlades LÀrorÄdets rapport angÄende frÄgan om bibelöversÀttning. HÀr under kan du lÀsa hela rapporten, samt det avsnitt som styrelsens antagit som sin rekommendation till ELM för en frimodig bibelanvÀndning.

Hela rapporten
Styrelsens rekommendation

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 39

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in