Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Missade möten i Till Livs annonsbilaga
2012-09-07 09:50

Följande möten skulle varit med i Till Livs septemberbilaga 2012:

  • 22 september kl 19, Mala - Helge Lundh. Astrid och Ingvar Hugosson: kantor Erik Perssons sĂ„nger
  • 7 oktober kl 14, NĂ€sum - Göran Lind. SĂ„ng Mats Persson.
  • 20 oktober kl 14, HĂ€stveda - PensionĂ€rssamkvĂ€m, Elsie och Sture Bengtsson
Dessa möten finns dock med i den uppdaterade annonsbilagan som finns att ladda ner hÀr.

 
Frimodig bibelanvÀndning
2013-09-18 13:31

Under ELMs Ärsmöte 2013 behandlades LÀrorÄdets rapport angÄende frÄgan om bibelöversÀttning. HÀr under kan du lÀsa hela rapporten, samt det avsnitt som styrelsens antagit som sin rekommendation till ELM för en frimodig bibelanvÀndning.

Hela rapporten
Styrelsens rekommendation

 
SĂ„ngboksprojektet
2014-05-07 12:13

Under vÄren har arbetet med en ny sÄngbok satt igÄng. Vi i kommittén hoppas det ska kÀnnas som en angelÀgenhet för oss alla att vÄr sÄngskatt lever vidare och förnyas. En sÀrskild utmaning Àr styrelsens önskan om ett 50-tal helt nya sÄnger som varken finns med i Lova Herren eller Den nya sÄngen. Kanske har du en sÄng, en bra sÄngtext eller melodi liggande i byrÄlÄdan? Eller varför inte fatta pennan och skriva nÄgot helt nytt? Vi tar tacksamt emot förslag pÄ nya sÄnger.

UtgÄngspunkt för projektet Àr en motion till ELMs Ärsmöte 2004 angÄende Lova Herren. I motionen föreslogs bland annat att

  • en sprĂ„klig och musikalisk översyn av Lova Herren skulle pĂ„börjas (en grundlig analys blev klar 2007).
  • man ber missionsvĂ€nnerna komma in med förslag pĂ„ nya sĂ„nger.
  • dessa fĂ„r utgöra ett tillĂ€gg som prövas uti föreningarna (Den nya sĂ„ngen).
  • ett urval frĂ„n tillĂ€gget (Den nya sĂ„ngen) arbetas in i en ny upplaga av Lova Herren.
LĂ€s mer...
 
Rapport frÄn MIS
2014-04-26 13:09

NÀmnden för Mission i Sverige (MIS) sammantrÀde 25-26 april pÄ Strandhems missionsgÄrd. MIS har sina flesta sammantrÀden per telefon men försöker att en gÄng per termin mötas samlas för att kunna samtala om viktigare strategiska frÄgor. Denna gÄng Àgnades mest tid Ät ELMs uppgift som nyplanterande. Temadagen "PÄ nya platser, fÀrdiga, gÄ!" som genomfördes i Stockholm 29 mars utvÀrderades och nÄgra centrala tankar frÄn undervisningen den dagen lyftes. Lördagen den 20 september blir det en ny temadag pÄ Strandhems MissionsgÄrd.

MIS diskuterade ocksÄ vikten av att ELM - bÄde pÄ riks- och regionnivÄ - förmÄr att bÄde stötta nya satsningar och befintliga föreningar. Nya satsningar i forma av nyplanterningar behövs för att nÄ mÀnniskor i vÄrt land med evangeliet, och samtidigt behövs vÄra "gamla" föreningar/församlingar för sÄvÀl fördjupning som mission.

FrÄn projektgruppen för Amani, som jobbar med ÄterupprÀttande av kristna syskonrelationer, kom en rapport om att de har work shops inplanerade under sommaren och hösten 2014, liksom vÄren 2015. men det finns möjlighet för fler ELM-föreningar att bjuda in Amani och redan i Är ta del av dess goda innehÄll.

MIS behandlade ocksÄ frÄgor om media, predikantutbildning, regionala nysatsninger med mera.

/ Erik J Andersson, missionsledare


 
FortsÀttning i Indien
2014-05-09 13:10

Under 2013 kom det till vÄr kÀnnedom att flera av ledarna i den kristna grupp i Andra Pradesh, Indien, vi haft kontakt med fick understöd frÄn ett annat lutherskt missionsarbete. Vi har haft kontakt med denna missionsorganisation för att dels be om förlÄtelse för att vi (omedvetet) gÄtt in i det omrÄde dÀr de verkar, men ocksÄ för att efterhöra deras syn pÄ ett eventuellt fortsatt engagemang frÄn vÄr sida i Andra Pradesh.

Vi fick ett positiv svar frÄn organisationens huvudkontor, dÀr de uttrycker tacksamhet över hur ELM hanterat situationen. De konstaterar att Indien snarare behöver mer, Àn mindre, missionsarbete, och utesluter inte att vi kan verka sida vid sida.

NUM har dÀrför beslutat att ta undersöka vilka förutsÀttningar och möjligheter som i dagslÀget finns gÀllande samarbetet med BLM. Kanske finns det öppningar för fortsatt samarbete? Följ den fortsatta utredningen i bön.

Erik J Andersson och Rakel Smetana

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 35

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in