Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Besök frÄn Eritrea
2015-05-17 16:30

TvÄ officiella gÀster frÄn Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE) befinner sig nu i Sverige: qeshi Yosef Araja, president ELCE samt ato Temesghen Berhane, generalsekreterare ELCE. De bÄda Àr kÀnda ansikten för mÄnga av oss. Qeshi Araja och Ato Temesghen Àr inbjudna av EFS för att delta pÄ deras Ärskonferens, men vi har glÀdjen att ocksÄ fÄ "lÄna dem" under deras besök i Sverige.

Den 31 maj, kl. 10:00 medverkar de pĂ„ gudstjĂ€nsten i missionshuset i Ängelholm och vidare samma dag kl. 16:00 medverkar de i missionshuset i Eket. Sedan Ă„ker de till VĂ€sterbotten för att delta pĂ„ ELM-BVs Ă„rskonferens pĂ„ Fridhem den 4-7 juni. Hoppas att mĂ„nga av er tar chansen att trĂ€ffa dem pĂ„ dessa platser. 

 
Det dubbla bygget
2015-08-31 09:37

Bild 8Etiopiens evangelisk-lutherska kyrka (EELC), planerar att bygga ett höghus i huvudstaden Addis Abeba. ELM-BVs styrelse har beslutat att till detta ÀndamÄl göra en extra insamling under september 2015. De medel som samlas in kommer att fördelas lika mellan byggprojektet och den verksamhet som NUM, nÀmnden för utlandsmisssion, har beslutat i sin verksamhetsplan för EELC. DÀrför har namnet "Det dubbla bygget" valts.

EELC stÄr inför ett enormt stort missionsarbete som krÀver resurser och personal. Landet ligger öppet för att sprida budskapet om Jesus Kristus. ELM-BV har fÄtt kallelsen att samarbeta med EELC. Detta utgör en stor förmÄn men samtidigt ett stort ansvar. VÄr samarbetskyrka EELC expanderar och lÀngtan efter upprÀttelse och undervisning i Guds ord Àr stor.

LĂ€s mer...
 
Stöd ELM med avdragsgilla gÄvor
2015-10-13 16:41

I december 2011 klubbade riksdagen igenom en motion om skattereduktion för gÄvor till ideella organisationer. Den nya riksdagen har dock bestÀmt att dessa regler ska sluta gÀlla i och med Ärsskiftet 2015/2016. ELM Àr precis som tidigare Är godkÀnda som gÄvomottagare för nÄgra av vÄra utlandsprojekt sÄ ta sista chansen att stödja ELM med avdragsgilla gÄvor. De inkomna medlen mÄste gÄ till hjÀlpverksamhet sÄ dÀrför kan t.ex. inte gÄvor som har getts under insamlingen "Det dubbla bygget" bli avdragsgilla.

För att minska det administrativa arbetet kommer gĂ„vor som ges mellan den 23 oktober och den 30 november att vara avdragsgilla.

För att ge en gĂ„va som ska bli avdragsgilla fyller du i formulĂ€ret hĂ€r under. Samtliga uppgifter Ă€r nödvĂ€ndiga för att vi ska kunna skicka kontrollbesked till Skatteverket. Observera att du behöver ha tillgĂ„ng till banken via internet för att kunna genomföra en gĂ„va. NĂ€r du trycker pĂ„ "Ge nu" öppnas ett nytt fönster i webblĂ€saren dĂ€r du slutför betalningen via din internetbank. Om det inte skulle öppnas nĂ„got nytt fönster kan det vara för att du valt att blockera popup-fönsterDetta kan du i sĂ„ fall stĂ€nga av i din webblĂ€sare dĂ„ följande sĂ€tt.

Observera att alla banker inte Ă€r kopplade till Payson. Är din bank inte det kan du höra av dig till ELMs expedition enligt nedan sĂ„ hjĂ€lper de dig.

Det finns vissa regler för att din gÄva till ELM ska kunna bli avdragsgill:

  • Du mĂ„ste fylla 18 Ă„r senast den 31 december det Ă„r gĂ„van ges.
  • Din totala gĂ„va under perioden mĂ„ste vara minst 2 000 kr och varje gĂ„va mĂ„ste överstiga 200 kr. Du kan maximalt fĂ„ avdrag för en gĂ„va pĂ„ 6 000 kr, vilket betyder att det maximala avdraget pĂ„ skatten du kan fĂ„ Ă€r 1 500 kr (25 % av 6 000 kr). Detta innebĂ€r att du under denna period kan ge 7 500 kr till samma kostnad som det i vanliga fall kostar att ge 6 000 kr.
  • Om du ger till andra organisationer som ocksĂ„ Ă€r godkĂ€nda för avdragsgilla gĂ„vor gĂ€ller fortsatt samma regler. Ett sammanlagt belopp pĂ„ minst 2 000 kr med minst 200 kr/gĂ„va och ett totalt maxbelopp pĂ„ 6 000 kr.

Ge gÀrna en riklig gÄva, men kom ihÄg att gÄvorna under övriga Äret mÄste fortsÀtta vara lika höga eftersom alla de avdragsgilla gÄvorna blir öronmÀrkta för bistÄndsprojekt i Kenya och Etiopien.

Har du frÄgor sÄ vÀnd dig till ELMs expedition pÄ 08-559 23 104 eller Den hÀr e-postadressen Àr skyddad frÄn spamrobotar, du mÄste ha Javascript aktiverat för att visa den .

Tack för din gÄva!

 
Rapport frÄn MIS
2015-10-03 13:29

ELM-BVs nÀmnd för Mission i Sverige (MIS) sammantrÀder fem, sex gÄnger per Är. En gÄng pÄ hösten och en gÄng pÄ vÄren brukar vi mötas under tvÄ dagar, och övriga tillfÀllen Àr telefonmöten. Telefon och Skype i alla Àra, men det hÀnder nÄgonting mer nÀr man samlas kring ett fysiskt bord för att diskutera och samtala.

FredagkvÀll och lördag 2-3 oktober samlades MIS pÄ MissionsgÄrden Strandhem. Vi inledde med att samtala om MIS uppdrag. Inom ELM finns det regionala organisationer i norra och södra Sverige (ELM Nord resp ELM Syd). MIS har ett ansvar för att hÄlla kontakt och samarbeta med dessa, men Ànnu tydligare Àr uppdraget att arbeta med hur ELM kan betjÀna och finnas ocksÄ mellan norr och söder.

Sedan kastades vi oss över en dagordning med punkter som Amani, Malmö, predikantfrÄgor, budgetjusteringar med mera. SammantrÀden ska kanske inte recenseras, men jag tror att detta MIS-sammantrÀde Àr ett av de bÀsta sedan jag kom med i slutet av 2010.

Vad kan vi dÄ dela av det vi arbetat med under mötet? Jo, till exempel att Amaniprojektet fortsÀtter.

LĂ€s mer...
 
Frimodig bibelanvÀndning
2013-09-18 13:31

Under ELMs Ärsmöte 2013 behandlades LÀrorÄdets rapport angÄende frÄgan om bibelöversÀttning. HÀr under kan du lÀsa hela rapporten, samt det avsnitt som styrelsens antagit som sin rekommendation till ELM för en frimodig bibelanvÀndning.

Hela rapporten
Styrelsens rekommendation

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 44

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in