Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Besök frÄn Eritrea
2015-05-17 16:30

TvÄ officiella gÀster frÄn Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE) befinner sig nu i Sverige: qeshi Yosef Araja, president ELCE samt ato Temesghen Berhane, generalsekreterare ELCE. De bÄda Àr kÀnda ansikten för mÄnga av oss. Qeshi Araja och Ato Temesghen Àr inbjudna av EFS för att delta pÄ deras Ärskonferens, men vi har glÀdjen att ocksÄ fÄ "lÄna dem" under deras besök i Sverige.

Den 31 maj, kl. 10:00 medverkar de pĂ„ gudstjĂ€nsten i missionshuset i Ängelholm och vidare samma dag kl. 16:00 medverkar de i missionshuset i Eket. Sedan Ă„ker de till VĂ€sterbotten för att delta pĂ„ ELM-BVs Ă„rskonferens pĂ„ Fridhem den 4-7 juni. Hoppas att mĂ„nga av er tar chansen att trĂ€ffa dem pĂ„ dessa platser. 

 
Det dubbla bygget
2015-08-31 09:37

Bild 8Etiopiens evangelisk-lutherska kyrka (EELC), planerar att bygga ett höghus i huvudstaden Addis Abeba. ELM-BVs styrelse har beslutat att till detta ÀndamÄl göra en extra insamling under september 2015. De medel som samlas in kommer att fördelas lika mellan byggprojektet och den verksamhet som NUM, nÀmnden för utlandsmisssion, har beslutat i sin verksamhetsplan för EELC. DÀrför har namnet "Det dubbla bygget" valts.

EELC stÄr inför ett enormt stort missionsarbete som krÀver resurser och personal. Landet ligger öppet för att sprida budskapet om Jesus Kristus. ELM-BV har fÄtt kallelsen att samarbeta med EELC. Detta utgör en stor förmÄn men samtidigt ett stort ansvar. VÄr samarbetskyrka EELC expanderar och lÀngtan efter upprÀttelse och undervisning i Guds ord Àr stor.

LĂ€s mer...
 
ÖverlĂ€ggningar i Peru
2015-11-18 12:20

Den 11 – 15 november var det överlĂ€ggningar i Chiclayo, Peru, mellan Iglesia EvangĂ©lica Luterana de Chiclayo (den evangelisk-luterska kyrkan i Chiclayo) och missionsorganisationerna World Mission Prayer League och Evangelisk Luthersk Mission. ELM-delegationen som deltog i samtalen utgjordes av Rakel Smetana, Henrik Nilsson och Helene Koefoed-Jespersen.

Dagarna föregick med samtal i olika Àmnen utifrÄn det program kyrkan hade lagt. Det samtalades kring det gemensamma samarbetsavtal som hÄller pÄ att utarbetas.

LĂ€s mer...
 
NUM Strandhem 23-24 oktober 2015
2015-10-27 15:42

Hösten har gjort sitt intĂ„g över hela landet. TrĂ€den fĂ€rgas i sköna fĂ€rger som ger en behaglig kĂ€nsla av ny Ă„rstid. NUM, nĂ€mnden för utlandsmission, samlades till förhandlingar tvĂ„ dagar i slutet av oktober. StĂ€mningen var som vanligt pĂ„ topp Ă€ven om vi var en mindre grupp denna gĂ„ng. Flera ledamöter hade förhinder pĂ„ grund av andra uppdrag. Förra sammantrĂ€det, i början av september, var vi fulltaliga i nĂ€mnden plus en hel del gĂ€ster i form av besök frĂ„n Etiopien och missionĂ€rer pĂ„ hemmavistelse. Nu hade vi inga besök men Ă€ndĂ„ en hel del viktiga punkter pĂ„ dagordningen. 

LĂ€s mer...
 
Rapport frÄn MIS
2015-11-20 09:03

Under tisdagskvÀllen 17 november hade MIS, nÀmnden för Mission i Sverige, ett telefonsammantrÀde. PÄ dagordningen denna kvÀll var förslag till detaljbudget för kommande Är. Bland alla siffror sÄ döljer det sig en verklighet, nÄgot som jag som missionssekreterare har fÄtt mer insikt i under Ären som gÄtt. Det Àr med tacksamhet, men samtidigt Àven med lite fjÀrilar i magen, som man beslutar om fördelning till olika ÀndamÄl. Detta Àr ju inte pengar som finns, utan som ska samlas in? Klarar vi det kommande Är?

Det Àr intressant att se att samarbetet med regionerna ocksÄ stÀrks och fungerar. Det blev tydligt, kanske speciellt nÀr MIS samtalade om situationen i Malmö,

LĂ€s mer...
 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 45

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in