Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
Besök frÄn Eritrea
2015-05-17 16:30

TvÄ officiella gÀster frÄn Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE) befinner sig nu i Sverige: qeshi Yosef Araja, president ELCE samt ato Temesghen Berhane, generalsekreterare ELCE. De bÄda Àr kÀnda ansikten för mÄnga av oss. Qeshi Araja och Ato Temesghen Àr inbjudna av EFS för att delta pÄ deras Ärskonferens, men vi har glÀdjen att ocksÄ fÄ "lÄna dem" under deras besök i Sverige.

Den 31 maj, kl. 10:00 medverkar de pĂ„ gudstjĂ€nsten i missionshuset i Ängelholm och vidare samma dag kl. 16:00 medverkar de i missionshuset i Eket. Sedan Ă„ker de till VĂ€sterbotten för att delta pĂ„ ELM-BVs Ă„rskonferens pĂ„ Fridhem den 4-7 juni. Hoppas att mĂ„nga av er tar chansen att trĂ€ffa dem pĂ„ dessa platser. 

 
Identitet och ELM
2015-07-17 15:53

VĂ€lkomna till Åhus MissionsgĂ„rd pĂ„ förkunnardagar tors 13 – lörd 15 augusti 2015!

BV har blivit ELM-BV och överlevt ett första sekel i tjĂ€nst för missionens Herre. MissionstjĂ€nsten har burit stor frukt – inte minst utomlands. Missionen Ă€r densamma som den alltid varit, att tala livets Ord till tro pĂ„ Jesus Kristus för var och en. Uppdraget Ă€r oförĂ€ndrat, men budskapet om korset kan inte presenteras med samma ord och bilder i Peru som i Kenya.

Tiderna förÀndras ocksÄ i Sverige och Ähörarnas tÀnkesÀtt Àr ett annat i dag Àn förr. Kommer ELM att kunna fortsÀtta verka för tillvÀxt i Guds rike? Kommer vi framöver att med förnyad kraft kÀmpa för kunskapen om sanningen och mot otro och gudsförnekelse? Det Àr inte sjÀlvklart att det blir sÄ. Men vi vill be till Gud för det. Och vi vill inbjuda till samling för den saken.

LĂ€s mer...
 
Det dubbla bygget
2015-08-31 09:37

Bild 8Etiopiens evangelisk-lutherska kyrka (EELC), planerar att bygga ett höghus i huvudstaden Addis Abeba. ELM-BVs styrelse har beslutat att till detta ÀndamÄl göra en extra insamling under september 2015. De medel som samlas in kommer att fördelas lika mellan byggprojektet och den verksamhet som NUM, nÀmnden för utlandsmisssion, har beslutat i sin verksamhetsplan för EELC. DÀrför har namnet "Det dubbla bygget" valts.

EELC stÄr inför ett enormt stort missionsarbete som krÀver resurser och personal. Landet ligger öppet för att sprida budskapet om Jesus Kristus. ELM-BV har fÄtt kallelsen att samarbeta med EELC. Detta utgör en stor förmÄn men samtidigt ett stort ansvar. VÄr samarbetskyrka EELC expanderar och lÀngtan efter upprÀttelse och undervisning i Guds ord Àr stor.

LĂ€s mer...
 
VideohÀlsning frÄn Smetanas i Chiclayo
2015-07-28 14:07

Familjen Smetana har det bra i Chiclayo.

I början av sommaren skickade de en videohÀlsning dÀr de berÀttar lite mer om hur deras liv ser ut just nu.

FilmhĂ€lsningen kan ni se hĂ€r.  

Följ familjen och de övriga missionÀrerna i bön.

 
Frimodig bibelanvÀndning
2013-09-18 13:31

Under ELMs Ärsmöte 2013 behandlades LÀrorÄdets rapport angÄende frÄgan om bibelöversÀttning. HÀr under kan du lÀsa hela rapporten, samt det avsnitt som styrelsens antagit som sin rekommendation till ELM för en frimodig bibelanvÀndning.

Hela rapporten
Styrelsens rekommendation

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 43

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in