Start
Evangelisk Luthersk Mission - Bibeltrogna VĂ€nner
TvÄ danska missionÀrsfamiljer i Piura blir en
2015-05-04 14:41

Vi har vant oss vid att tala om tvĂ„ danska missionĂ€rsfamiljer i nybrottsarbetet i Piura, Peru. Men frĂ„n och med i sommar blir det bara en familj. De sista mĂ„naderna har familjen Moesgaard-Christensen upplevt att kombinationen arbete och familjeliv med ganska stora barn i Piura blivit allt svĂ„rare. DĂ€rför Ă€r det beslutat – i samrĂ„d med goda rĂ„dgivare – att familjen planenligt reser till Danmark i sommar, men efter sommaren inte Ă„tervĂ€nder till tjĂ€nst i Peru. LĂ€s mer pĂ„ deras ELM blogg hĂ€r. Thomas och Anne-Dorte Moesgaard Christensen har gjort en stor och god insats i uppstarten av ett evangeliskt studentarbete i Piura och vi hoppas att det arbetet ska kunna leva vidare med stöd av ELM eller nĂ„gon annan organisation. 

Hemresa berĂ€knas ske den 19 maj. Planen Ă€r att de kommer att finnas med vid ELM-BVs Ă„rskonferens i VĂ€nnĂ€s i början av juni. LĂ„t oss fortsĂ€tta att bĂ€ra Thomas, Anne-Dorthe, Ingeborg och Ludvig i vĂ„ra förböner. Be ocksĂ„ för familjen Ambrosens som frĂ„n hösten blir ensamma missionĂ€rer i Piura. 

 
Har du anmÀlt dig?
2015-05-05 09:19

Förkunnelse.Årskonferens

Gemenskap.

Mission.

Förhandlingar.

Missa inte att anmÀla dig till ELMs Ärskonferens 4-7 juni.

 
Besök frÄn Eritrea
2015-05-17 16:30

TvÄ officiella gÀster frÄn Evangelical Lutheran Church of Eritrea (ELCE) befinner sig nu i Sverige: qeshi Yosef Araja, president ELCE samt ato Temesghen Berhane, generalsekreterare ELCE. De bÄda Àr kÀnda ansikten för mÄnga av oss. Qeshi Araja och Ato Temesghen Àr inbjudna av EFS för att delta pÄ deras Ärskonferens, men vi har glÀdjen att ocksÄ fÄ "lÄna dem" under deras besök i Sverige.

Den 31 maj, kl. 10:00 medverkar de pĂ„ gudstjĂ€nsten i missionshuset i Ängelholm och vidare samma dag kl. 16:00 medverkar de i missionshuset i Eket. Sedan Ă„ker de till VĂ€sterbotten för att delta pĂ„ ELM-BVs Ă„rskonferens pĂ„ Fridhem den 4-7 juni. Hoppas att mĂ„nga av er tar chansen att trĂ€ffa dem pĂ„ dessa platser. 

 
Till Livs juninummer – ett speciellt nummer för utdelning!
2015-05-12 12:13

Vi kommer i Är att trycka upp ett antal extra exemplar av Till Liv 6/2015. PÄ exemplaren kommer det inte stÄ att det Àr nummer 6. De kommer inte heller vara utformade som sommarnummer utan ha artiklar och bilder som kan vara aktuella Äret om. Tidningarna tjÀnar sÄledes utmÀrkt för utdelning och vi vill uppmana bÄde enskilda lÀsare och föreningar att bestÀlla extranummer och sprida runt om i vÄrt land!

Ur innehÄllet:
DĂ€rför Ă€r jag kristen ‱ Bibeln i vĂ€rldslitteraturen ‱ Min vĂ€g till en kristen tro

Kostnaden för extra exemplar av numret: 15 kr/st + porto
Deadline för bestÀllning: torsdagen 21 maj
BestÀllda tidningar levereras v. 23.

Hör av dig för mer info och bestÀllning:
046-39 93 60, Den hÀr e-postadressen Àr skyddad frÄn spamrobotar, du mÄste ha Javascript aktiverat för att visa den

 
Indien - ett avslut
2015-05-19 12:43

Missionsledare Erik J Andersson, NUMs vice ordförande Benedikte Nilsson och missionssekreterare Rakel Smetana frÄn ELM besökte Indien i februari 2015 för att undersöka möjligheten till fortsatt samarbete med den lokala organisationen Bethesda Lutheran Ministries (BLM). Gruppen lÀmnade en utförlig rapport till NUM efter hemkomsten. Den förtroendesvacka som funnits mellan ELM och BLM kunde överbryggas under resan.

Men det finns en rad andra svÄrigheter för samarbete mellan parterna, och för ett litet missionssÀllskap som ELM Àr den indiska subkontinenten okÀnd. NUM och styrelsen har fattat beslut om att inte fortsÀtta samarbetet med BLM och dÀrmed avslutas en ganska lÄng process dÄ vi frÄgat oss om Indien Àr ELMs nÀsta missionsland.

En avslutningsgÄva kommer sÀndas frÄn ELM till BLM inför barnhemsbarnens skolstart i juni, och NUM har ocksÄ beslutat om att under senare delen av 2015 försöka sammanstÀlla lÀrdomar frÄn Indienprojektet. Har du frÄgor eller önskar mer information om avslutet av relationerna till BLM sÄ ta kontakt med missionssekreterare Rakel Smetana.

 
<< Första < FöregÄende 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 NÀsta > Sista >>

Sida 1 av 42

Samarbetsorganisationer

Inom ELM-sfÀren finns förutom huvudorganisationen ELM-BV Àven:

Dagens bibelvers

Logga in