En kväll i januari

En kväll i januari

20170112

Vy över kullarna runt Kipkelion, ca 10 km från Chesinende.

Det är kväll, några hundar skäller där ute. För övrigt är det tyst. Det är betydligt svalare nu än mitt på dan då solen gassar. Idag har det åter igen blåst ganska kraftigt och torkan biter sig fast. Gräset gulnar och redan nu är det så där torrt som det andra år kan vara i slutet av februari. Vattnet i kranarna försvann i november, i regnvattentanken vid jul. Nu handlar det om att be någon bära hit eller att köra och hämta eller köpa hos någon som har vatten i en brunn eller källa.

Ibland tänker jag, halv på skämt, halvt på allvar att jag ska flytta upp till Kuresoi till min kenyanska brors familj tills regnen kommer. De har inte heller vatten i brunnen och inget regnvatten men det finns källor med bra rent vatten och en damm med mycket vatten. Då kan jag hjälpa till att köra och hämta. Och får ta del av varmt badvatten som vanligt och maten och disken sköts av familjen.

Jag har haft ett långt avbrott i försoningsarbetet. Med undantag av en del undervisningstillfällen vid synoder i december och ett par sammanträden med vårt team har jag inte gjort mycket i det uppdraget sedan slutet av oktober. Så det är lite som att starta på nytt. Hur långt hade vi kommit? Vad hade vi först i programmet? Hinner vi ordna det praktiska för olika workshops?  Samtidigt gläder det mig att det finns andra grupper och personer som också arbetar för försoning inom kyrkan. Jag har nu kommit i kontakt med två sådana grupper. Kanske en viktig del är just att knyta ihop insatser från vårt team med sådana gruppers aktiviteter så att inte olika grupper gör samma sak. Om du vill ha del av mina förbönsmail om arbetet  så skriv en kommentar här nedan eller skicka ett mail till mig, kerstin.nilsson@elmbv.se

Det har ju också varit årsskifte. Det betyder att olika rapporter och redovisningar ska göras och det gamla året summeras. Den här veckan har det varit min huvudsysselsättning. Jag borde också kolla upp bilen för den har lite underligt beteende ibland och andra som kan bilar bättre menar att det är frikopplingen som är sliten. En Nairobi-resa behöver planeras in för att beställa nytt pass. Kanske passar jag på att ta ett par dagar ledigt i samband med det.

Under jul- och nyårshelgerna hade jag besök av bland andra Julia och Ester som är volontärer i Nakuru. De är nu tillbaka i uppgifterna där på Bethesda Children Ministry.

Födelsedagsgäster.

Jag vill passa på att tacka för alla hälsningar vid jul, födelsedag och nyår   av olika slag på mail, sms och brev. Det är alltid roligt att få påminnelser om att vara ihågkommen och innesluten i förbön.

Baba var en av mina gäster.

 

 

 

 

 

”Låt ditt ansikte gå för oss, Herre även detta år…”

Kerstin Nilsson, missionär

1 reaktion till “En kväll i januari”

  1. Trevligt att det blev lite text här.
    Hoppas och ber att det kommer ett stort stort regn inom det snaraste hios dig
    Nederbörden här på mina breddgrader får gärna bli snö./ Gunnel

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved