Peru – liten uppdatering

Peru – liten uppdatering

Hej allihopa! Nu har jag bott in mig i lägenheten här i Piura och utforskat en del av staden. Jag bor mitt emellan två stora köpcentrum, vilket är oerhört praktiskt då jag behövt göra en hel del besök dit för att fixa grejer till lägenheten. Kyrkan ligger på en parallellgata två kvarter bort och Ekströms bor en fem minuters-promenad bort. Kunde inte varit bättre!

Här i Piura blåser det en del, vilket ger mig en känsla av min hemstad, Helsingborg. Det finns även H&M här, så om jag får hemlängtan vet jag vart jag ska gå. 😁

Igår besökte jag marknaden för att köpa jordnötter. Jag brukar alltid vara lite nervös inför att handla, eftersom säljarna ibland säger saker som jag inte förstår. Till exempel en gång i butik frågade kassörskan om jag ville betala med ”boleta” eller ”factura” och jag sa ”nej tack, det behövs inte” eftersom jag trodde att hon frågade om jag ville ha en påse… Men på marknaden gick det toppen!  Och jag var så glad efteråt när jag insåg att jag faktiskt pratade ett språk som jag inte kunde för två månader sedan.

Dessa två veckorna här har varit väldigt lugna, men på måndag får vi tillgång till Theas skolmaterial så då sätter vi igång med höstterminen. Det ser jag mycket fram emot!

Anna Nord, volontär 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved