27 februari

Tillsammans med vår missionssekreterare Jonny Bjuremo ska jag under de närmaste två veckorna besöka Kenya; inte bara landet i allmänhet, utan också vår samarbetskyrka ELCK, missionär Kerstin Nilsson och volontärerna Amanda Mattson och Malin Månsson. Jag sitter just nu på tåget till Kastrup.

I går kväll läste lite missionshistoria, innan jag somnade. Och jag hajade till när jag läste att den 27 februari 1939 togs beslutet lokalt i västra Kenya om att upplåta en tomt åt ELM-BV. Dåvarande ordförande Axel B Svensson och missionssekreteraren Anton Jönsson var på rekognoseringsresa i Kenya och leddes till Wanjare Hill (idag Iterio). Det tog sedan nästan tio år innan arbetet i Kenya startade på grund av att Andra världskriget la hinder i vägen.

Men det dröjde 35 år från den 27 februari 1939 tills jag föddes samma datum 🙂

Nu ska jag äntligen få besöka Kenya – bär oss i bön under resan. Och så ska jag försöka återkomma med lite rapporter på bloggen, men jag vet inte hur det ser ut med internetuppkoppling dit vi ska.

/ErikJA

4 reaktioner till “27 februari”

 1. Jag önskar er Guds välsignelse.

  Herrens nåd är det att det inte är ute med oss,
  tydet är inte slut med hans barmhärtighet
  Den är var morgon ny,
  ja, stor är din trofasrhet.

 2. Så häftigt det är när man ser missionens avtryck här på så många lika sätt och platser! Och jättekul att ni kommer! Kenya är fantastiskt. 🙂

 3. Äntligen – får Du åka dit, Erik! Grattis!
  ”Tala om Jesus! Gud känner de till, men Jesus känner de inte.” – var den uppmaning vi fick av en afrikan i Sverige, första gång vi åkte dit.
  Rom 3:28 var ett av våra riktmärken alla åren där: ”Vi hävdar att människan förklaras rättfärdig genom tro utan laggärningar.” Joh 3:16 ett annat.
  Gud välsigne er, Erik o Jonny, o alla dem ni möter!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved