Teori och verklighet

Teori och verklighet

För två dagar sen satt jag med ett gäng från NUM och Styrelsen och diskuterade vision och strategi. Om två dagar står jag i Indien och träffar syskonen där. Den intressanta frågan är nu om teori och verklighet går ihop. Har det någon kontakt med verkligheten det vi håller på med på våra sammanträden? Jag hoppas det – och jag tror faktiskt det. Men jag är också övertygad om att vi har mycket att lära. Ser fram emot att bli klokare och få djupare insikt.

Jag pratade med Jonny tidigare i dag. Vi pratade lite om att det sista vi vill med denna resan är att komma och förstöra något som redan är bra. Jonny uttryckte sig så: ”Gud förbjude det”. Jag instämmer. Be gärna att vi ska få klarsynthet i vad som är vår roll. Be om bra kulturförståelse och respekt. Jag pratade också med Peter. Vi är fyra förväntansfulla resenärer som ser fram emot ungefär två veckor i Indien. Olof och jag går och packar, gör i ordning, städar, väljer ut kläder, ber och småpratar om vartannat. Det är välsignat att få göra denna resa tillsammans.

– Benedikte.

2 reaktioner till “Teori och verklighet”

  1. Hej kära ni! Jag är peppad över er resa. Kommer vara med er i bön! Kommer be att ni inte ska ”förstöra” något som redan är bra. Ska be om glädje! Om vishet och om Guds hjärta och blick. Häftigt och spännande med pastorsundervisningen, kvinnomötet och barnmötena. Tack att ni är villiga att åka. Tack att ni tar av er tid och ert engagemang! Hoppas resan går bra och att ni får ha hälsan i Indien. Njut av god mat, vackra människor, ett härligt resesällskap och en NÄRVARANDE GUD! många kramar <3

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved