En vacker palett av färger

En vacker palett av färger

I går var det kvinnokonferens i byn Lovakotturu där barnhemmet ligger. Efter en seg morgon med frukost på annan plats och lite annat tidskrävande kom vi till byn. Hon som skulle översätta hade inte kommit än, så vi fick vänta lite till. När då hon hade kommit skulle jag upp till barnhemmet för att iklädes den här sarin. Det tog väl en halvtimme kanske och jag hade mer hjälp än på min bröllopsdag. Och det behövdes nog för det är inte lätt att få fyra-fem meter tyg till att hänga rätt.

Äntligen kom vi i gång med undervisningen. Jag upplevde en stor lyhördhet och jag ber att Gud ska välsigna det kvinnorna har fått höra. Det var ungefär 110 kvinnor samlade. Jag började med lite av grunderna för kristen tro och fortsatte med berättelsen om kvinnan med blödningar från Lukas 8. Om hur Gud upprättar trasiga människor – ibland fysiskt, men alltid andligt. Och sedan lite om att följa Jesus, att vara en lärjunge, och avslutade med att tala om ”systerskap” utifrån Andens frukter. Be att det ska föra till välsignelse hos dessa systrar som med sina vackra kläder formade en underbar palett av alla färger. (Jag ska senare i dag försöka lägga upp lite bilder från dagen). I stora drag en härlig dag där jag fick bli utmanad och använd. Tack Gud.

I dag är Olof och Peter igång med barnen. Jag tar en vilodag på hotellet. Vi behöver fortfarande era böner. Vi känner att tiden går fort nu och det är nu vi har möjligheten att sitta ner och prata med ledarna från kyrkan. Be att vi ska få bra samtal som leder framåt. Be att vi inte ska uttrycka mer än vi menar, men också att vi ska utveckla samarbetet i en rätt, sund och välsignad riktning.

Tack för uppmuntran, kommentarer och mails som vi fått.

– Benedikte.

 

3 reaktioner till “En vacker palett av färger”

  1. Vi följer med intresse alla era berättelser från Indien. Vi försöker också komma ihåg er i förbön till Herren som är med er – det förstår vi verkligen att han är. Tänk att han räcker till för oss alla och vill att indierna och vi alla skall lära känna honom mer och mer. Han är trofast och älskar alla var vi än bor på detta jordklot. Skall bli intressant se Dig i din sarin! Hälsningar till Era alla! Vi förstår mycke väl att barnen trivs med att ha Olof och Peter med i lekarna. Så känner vi i alla fall Olof!
    Ingrid och Arthur

  2. Du skriver härligt Benne. Ser de här kvinnorna framför mig när de ska klä dig i en sari.. jag har alltid varit så fascinerad över hur de lyckas varje gång. 🙂 Själv aldrig testat faktiskt. Kul med lite bilder så småningom. Du har nog varit helt ljuvligt vacker i denna högtidsdress!
    Vad spännande ämnen du pratade om. Bett för dig och fortsätter be att Gud ska vattna de frön du planterat i deras hjärtan. Och ber för era sista dagar där!
    Många kramar till er alla!

  3. Det är ju helt underbart att få läsa. Kan riktigt se det framför mig – så ber vi för både såningsmän, sådd och åker att det ska få bära frukt – då är inget förgäves – ”alla vill vi ha med till himlen!”. hälsningar i Kristus!

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved