ACYM – det vinnande teamet

ACYM – det vinnande teamet

Nu har vi passerat halvtid här i Etiopien. Varje dag är händelserik men det finns också tid för vila och att bara finnas här tillsammans med våra Etiopiska vänner för att lära känna dem bättre. Alla killarna på ACYM boys center har åkt hem till familj/släktingar eftersom de har sommarlov. Detta har gett oss möjlighet att tillsammans med olika personer inom ACYM gå lite mer på djupet och samtala om nuläget och framtiden och dela erfarenheter och ideer på förbättringar.

Idag har vi haft workshop med hela ACYM teamet, dvs personalen, styrelsen och andra viktiga personer för ACYM. Vilket härligt gäng och vilken underbar dag! Vi var alla väldigt inspirerade när dagen var över. På programmet stod bl.a: Teambuilding, Children rights, Networking, HIV/Aids, The need of a child, Sustainability. Vi hade också bjudit in ”the governement Childen Officer”. Alla deltagare var väldigt engagerade och stämningen var på topp.

Ideerna var många när vi brainstormade om inkomstbringande aktiviteter för självförsörjning: öppna affär, plantera träd, ha kor och får, hästar för hästskjuts till stan… Första steget mot ACYM:s självförsörjning tas nästa vecka när de öppnar en liten affär som redan nu finns på tomten. Vi städade ur den för några dagar sedan så den står färdig att användas och eftersom det inte finns så många småaffärer i närheten så räknar vi med att affären kommer att gå med hyfsad vinst till förmån för barnen på ACYM.

I lördags hade jag och Eliza en seminariedag med kvinnorna här i Asella. Det är härligt att få samla kvinnorna och uppmuntra dem och de är så tacksamma. Vi samtalade om bön, tro och kärlek och vi delade erfarenheter från våra olika hemländer. Jag känner starkt för alla underbara kvinnor jag mött under mina resor i Etiopien. Jag önskar så att vi i ELM kunde få vara med och stödja EELC:s kvinnor att organisera sig och bli ännu starkare tillsammans. Vi vet ju att kyrkan överallt och i alla tider har burits av kvinnor och det finns så mycket outnyttjad kraft i dessa kvinnor.

I söndags var det fest i Qersa, ca en timme utanför Asella, hemma hos Sisay Almaz. Sisays mamma hade ordnat en stoooor fest av tre anledningar: 1. Att han tagit examen 2. Att han snart ska gifta sig med Linnea Åström (som en del av er känner) 3. Att han inom kort ska flytta till Sverige. Det var jättefint att få träffa Sisays familj och få vara med på festen, och även välkomna dem till Sverige. Linnea och Sisay är så jättefina, både enskilt och tillsammans!

Imorgon ska vi gå igenom ekonomin grundligt tillsammans med ACYM:s manager och kassör och tillsammans hitta en bra modell för regelbundna ekonomiska rapporter och årsredovisningar. Sen är vi hembjudna till en kvinna som heter Mulu på kvällen. Jag gissar att det blir injera…. 🙂

Rakel Smetana

4 reaktioner till “ACYM – det vinnande teamet”

  1. Rakel!!
    Jättekul att läsa! Det gläder mig verkligen! Allt Du skriver är välsignelse från Herren. Hälsa!

  2. Va roligt att läsa om det som ni får vara med om. Välsignelse och vishet från ovan. Och vad det skulle vara gott med injera. Det gillar jag! 😉

  3. Hur går det med affären? Låter bra och intressant med en sådan satsning. Vilka varor ska de sälja?

    Roligt ni haft ”workshop”. Det är oftast inspirerande.

    Gunnel

  4. Tack Rakel och hela teamet. Jag tackar Herren för er och ber att ni ska få frimodighet och kraft att fortsätta. Låt barnen få höra om Jesus, himmelriket tillhör dem. Låt kvinnorna få undervisning och få vara med. Kvinnor har haft stor betydelse för Guds rike i alla tider. Gud välsigne er! Hälsn. Arne

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved