Första arbetsveckan på BCM

Första arbetsveckan på BCM

Hamjambo!!
I onsdags glömda jag att tvätta mina händer innan jag började äta ugali(majsgröt) som man äter med just händerna! Senare under natten vaknade jag av att jag frös och var illamående.
Jag blev bättre under dagen, men ville ändå till sjukhuset och kolla vad som var fel. Den enda gången jag glömmer att tvätta händerna blir jag sjuk och mår mycket illa, mönstret var för tydligt för mig att ignorera. Och visst hade jag stoppat i mig någon bakterie som ställt till det. Sedan torsdag har jag därför tagit 6 piller om dagen och känt mig allmänt seg , men absolut på bättringsväg. Och i skrivande stund är jag helt återställd
Denna veckan har i övrigt varit mycket annorlunda den första. Jag har varit mera aktiv och haft mycket mer att stå i. Utöver leka och umgås med barnen har jag ett eget sukuma(kol)land där jag kan hacka hur mycket jag vill. Jag åker och maler majs till ugalimjöl hos en lokal mullare, och är numera också fundamentkille i akrobatikgruppen. Sedan ingår det att på veckodagarna hjälpa barnen med läxor och förhöra dem när vi skalar av majsen från själva kolven.Det viktigaste provet på hela året är nu på måndag så det är mycket plugg på Bethesda. Be för barnen!
Jag var i torsdags med och besökte barnfängelset för barn som begått brott i samband med ett liv på gatan. Och fredagen efter gjorde jag mitt första street work med personalen och fick pratat med några gatubarn. Det var förstås inget roligt att se eller göra, men gav en tydlig bild hur barnen på Bethesda en gång haft det av olika anledningar. Det känns overkligt att de skojfriska kidsen på Bethesda har en sådan tuff historia på gatan utan varken mat eller tak över huvudet.
Denna helgen var också min nuvarande chef här, Jonny Bjuremo. Han kollade in barnhemmet, åt lunch hemma hos personalchefen och fick höra barnen sjunga kanon i kyrkan. Jonny följde även med på mina uppgifter nu i måndags och med sin sjungande värmengelska fick han snackat med ungarna och se deras skola.
Allt gott/ Fredrik

Jag i mitt sukomaland

Barnhemmets egna akrobatikteam

3 reaktioner till “Första arbetsveckan på BCM”

  1. Härligt att läsa om och se dig in action, Fredrik. Fint att Jonny också var där. Dessa dagar hänger jag i Etiopien med din kusin Hanna 🙂
    Tack för att du bloggar. God bless!
    Mvh Benedikte Nilsson.

  2. Vad glad man blir när man går in här och ser att du har skrivit 🙂 Fortsätt berätta mer om ditt liv därnere 🙂 Saknar dig! Du är så långt borta…Kram!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved