3T

Onsdag och torsdag har vi under förmiddagarna haft samtal om det fortsatta missionsarbetet i norra Peru. Även fredag och lördag står det på programmet på förmiddagarna. Efter middagarna och kvällarna har lite olika program. Igår, onsdag, mötte vi församlingsrådet i Las Brias för att lyssna till deras tankar om framtiden, och senare undervisade Nicilaj Wibe om studentarbete.

I dag, torsdag, hade vi ett par lediga timmar på eftermiddagen. Då tog jag med Nicolaj till Modelo, som är den stora traditionella marknaden inne i Chiclayo. Där finns en stor avdelning som är en häxmarknad. I både Chiclayo och Piura (som vi besökte tidigare i veckan) är trolldom, häxkonst, voodoo och besvärjelse vanligt. Så många som 80 % av befolkningen kommer ofta i kontakt med det. Att vara kyrka i Chiclayo innebär att strida på många olika plan – gott att lita på Kristus segraren!

I kväll har jag varit i Las Lomaskyrkan. Där undervisade WMPLs missionssekreterare för Latinamerika Juan Fernandez om församlingsplantering. En bolivian anställd av en nordamerikansk missionsorganisation undervisar en svensk, två danskar och flera peruaner i Peru. Det är gott att få vara en del av Kristi kyrka som spänner över alla dessa länder och många fler!

För att gå framåt behöver en församling ha en vision underströk Juan. En vision som tänder och engagerar – det får oss att offra av våra tre t. På spanska står de tre t:na för Tiempo – Talentos – Tesoros. Och på svenska: Tid – Talanger – Tillgångar.

Vill du vara med och förverkliga ELMs visioner i Peru, i Sverige och i de andra länderna vi jobbar i? Ge då av dina 3 T!

/ErikJA

1 reaktion till “3T”

  1. Tack för dina rapporter från Peru.Det är bra för oss att få information vad ni sysslar med. Det ger oss ny frimodighet att be och arbeta för missionen i våra missionsländer men även i Sverige som vi måste räkna som ett missionsland.

    Gud välsigne er!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved