På resande fot

På resande fot

Sitter och ser solen går upp över Stockholm medans jag summerar sommaren som gått. Jag bär med mig så många underbara möten med människor i alla åldrar. ELMs årsmöte i Lund, sommarveckan på Fridhem, sommarmötet i Ängelholm och PULS. Att få vara med aktivt under sommarens stormöten på olika håll är verkligen en förmån. Inte bara för den goda undervisning och fantastiska sången och musiken, men också att få informera och inspirera till mission samt att få möta ER, mina egentliga arbetsgivare, dvs ELMs medlemmar, vid missionsbordet eller missionstältet – det är så uppmuntrande.

Under PULS hade vi missionstält och lanserade ELU och ELMs missionskoncept – ”move”.  Så härligt att få möta ungdomarna och bli peppad av deras engagemang. Vi hade darttävling, visade filmer, informerade och hade seminarium. Jag träffade flera ungdomar som med frimodighet sa ”Jag vill bli missionär!” Sådana saker gör ju att en gammal missionssekreterares ögon tåras. Att få lägga händerna på och be för en ung människa som är beredd att åka ut som missionär i framtiden – ja jag tror ni fattar hur fantastiskt det känns. 🙂

20130810_234611 (2)20130809_221938

I juli hade jag lite kontakt med missionsresorna som var i Etiopien. Det var bara positiva rapporter både från svenskarna och etiopierna. Etiopierna är väldigt duktiga och sportscamp är ett fantastiskt koncept. Resorna var väldigt lyckade och allt flöt på bra, mycket tack vare våra stabila ledare Jonas och Josefin Brandt, Benedikte Artman och Maria Rubensson som har gjort ett enormt arbete innan, under och efter resan. Stort TACK till er fyra och alla deltagare på missionsresorna. Det känns spännande att redan nu fundera på nästa års sk ”movesresor”.

579642_664446126916245_1966034535_n

Så är det snart dags för våra ”move-volontärer” Hanna och Hanna att åka ut till Etiopien för att under drygt tre månader vara på barnhemmet ACYM. Det har varit väldigt fint att få följa dem under förberedelsetiden och det känns jättebra att få skicka ut dem. Följ dem gärna på resebloggen.

292981_10201208332761449_1626190661_n

Men, måste bara få tillägga för den som kanske är orolig, jag har vilat i sommar också i underbara Umeå, och hämtat kraft hos familj och vänner. 🙂

20130803_183500

Nu är det bara ett par timmar tills jag lämnar svensk mark. Först ska jag en sväng inom USA och hälsa på min syster Anki med familj och sen bär det av till PERU! 🙂 Ska bli så spännande att äntligen få komma till Sydamerika – för första gången. Först ska jag läsa spanska 4 veckor i Arequipa – vilken lyx va?! Sen ska jag åka upp till Chiclayo och Piura tillsammans med ELM Danmarks missionssekreterare Nicolaj Wibe. Ska bli så gött att få träffa våra danska missionärer och våra peruanska brödrer och systrar och få se det arbete som jag har hört så mycket om men inte sett med egna ögon. Följ mig i bön – det behöver jag!

Adiós så länge

//Rakel Smetana

1 reaktion till “På resande fot”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved