Böcker

22

apr 2014

Kiareni 20.04.14Nu under påskhelgen har Per-Martin och jag varit på ett par församlingsbesök. (Se Resebloggen). Det är ofta roligt, speciellt när jag får lite kontakt med församlingsmedlemmarna. 

I söndags i Kiareni blev jag speciellt glad. Det verkade först inte som om det fanns några människor alls där förutom de tre männen som kom och hälsade oss välkomna. De välkomnade oss att stiga in och då såg jag; En ung man undervisade ett tiotal söndagsskolbarn. Och han hade en bok i handen som jag ganska snart såg var ELCKs söndagsskolbok. En bok med 52 lektioner, var och en med både bakgrundsinformation, frågor till läraren, till barnen och minnesvers. Ett bra material som ges ut i tre olika årgångar och som finns på swahili och dessutom ett par stamspråk. Till boken hör också ett stort block med bilder, en bild för varje lektion. Men den verkade det inte som om han hade tillgång till.

När vi senare, efter gudstjänsten, fick möjlighet att presentera oss, visade jag bild-blocket och några andra böcker och berättade att jag efter gudstjänsten skulle sälja. Glädjande nog var det många som ville köpa. De relativt nya kisii-sångböckerna tog slut så nu måste jag skaffa flera och se till att två kommer dit. Några personer frågade efter kisii-Bibeln men de tog slut vid fredagens besök i Kerina. Men församlingsordföranden var snabb att köpa ett ett bild-block för söndagsskolan och tillhörande lektionsbok. De billiga böckerna som katekeser och andaktsböcker, gick också bra.

Det är väldigt roligt att sälja böcker, speciellt Biblar. I många hem finns inte så många böcker och jag tror inte att alla i en familj har var sin Bibel, även om elever som börjar gymnasiet ofta förväntas ha en egen engelsk Bibel. Därför blir en ny bok troligen välläst och för barnen också en möjlighet att träna sig i att läsa. Be gärna för dessa tillfällen att lämna kvar Guds Ord på de platser jag besöker. Och be att de böcker som köps blir lästa!

Kerstin N

 

 

1 reaktion till “Böcker”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved