Hej vänner!

Vänner,

när vi kom hem från lägret – CLET, var vi trötta. Och en seg förkylning vill inte riktigt släppa greppet om oss, alla i familjen hostar och kraxar just nu. De säger att det beror på väderomställningen. Nu börjar det bli riktigt varmt också i Chiclayo. Vi är glada för att vårat hus ligger i skuggan, men vi behöver köra fläktar för att svalka oss, även nattetid.

Nu är det redan fyra dagar sedan vi kom hem från lägret. Jag håller på att förbereda mig för att predika på söndag i  San Antonio kl 16. Texten är bröllopet i  Kana. I eftermiddag har jag suttit nästan två timmar med Hans och pratat om det jag skrivit på min predikan. Hans är kunnig i Bibeln och kristen tro, han hjälper mig också att skriva och uttrycka mig rätt på spanska. Dessa möten med Hans ger mig väldigt mycket, dels förkovrar jag min spanska och det ger det mig så mycket att få samtala om bibeltexten tillsammans med Hans. Hans sitter också med i kyrkans styrelse.

Igår var jag och Merci i Luya igen. Vi samtalade om våra planer och tankar om Luya medan vi var på lägret tillsammans. Nu har vi kommit fram till att vi ska börja en kurs i februari i kristen tro i Luya. En medlemskurs kan man också kalla det, en början till att bilda en församling där.

Merci har bett mig och jag har gjort en plan för 9 lektioner. Vi ska tala om Bibeln, om vad den lutherska kyrkan står för, om buden, vad betyder lag och evangelium, vad är synd och varför behövs omvändelse, om tron, vad Gud – Fader, Son och Ande har gjort och ännu gör för oss, om dopet och nattvarden, om Kristi återkomst, om det  nya livet som kristen.

Det känns nästan som kurserna i troslära som jag hållit många gånger för konfirmander på Fridhem. Men nu är det på spanska. Jag har hittat en bok som följer katekesens upplägg. Jag tycker om och tror det är min kallelse att undervisa basala saker. Det känns mycket fint att få lägga denna grund i Luya. Visst vill ni vara med att be för kursen, gör det snälla!

Hälsningar Janne

5 reaktioner till “Hej vänner!”

  1. Hej! Det är roligt att ha börjat följa er lite mer aktivt så som det lätt blir (för mig, i alla fall) när man jobbar i nära anslutning till något. Just nu sitter jag med nästa nummer av Kompassen och är på väg att leta efter någon bild från CLET i er blogg.
    Allt gott!
    Stefan

    1. Hej Stefan! Jag tycker det är väldigt roligt att vi nu på ett särskilt sätt arbetar tillsammans! Varmt välkommen!

  2. Oh, vad roligt med curso de membrecia! Och vad roligt att Du spenderar tid med Hans. Han(s) är en verklig pärla.

    Mvh
    Mattias

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved