Afrikanytt

Etiopien

Lördagen den 18 april reser Olof Göransson och jag till Etiopien. Vi kommer att besöka olika delar kyrkans arbete ute i landet. Söndagen den 26 april är vi inbjudna till bröllop i Asella. Eyob Dinqo, föreståndare för ACYM, Asella youth and children ministry, är brudgum och bruden kommer även hon från Asella. Då blir det fest!

EELC, den lutherska kyrkan i Etiopien, samlas till pastorskonferens den 27 april till den 1 maj i Addis Abeba. Då kommer även Henrik Højlund från Danmark för att undervisa. Pastorer och evangelister från kyrkans sex synoder kommer samman för att dela gemenskapen. Konferensen är ett samarbete mellan kyrkan, ELM-BV och Scriptura, evangelisk litteratur mission.

EELC får besök från ännu ett nordiskt land i slutet av april. Den 27 till den 29 april besöker Göran Stenlund och Brita Jern från SLEF, svenska lutherska evanglieföreningen i Finland, EELC. Detta är ett resultat av flera års samtal och planering. Vi är mycket glada och tacksamma över att SLEF besöker EELC.

EELC håller årsmöte 1 till 2 maj. Kyrkan har god rutin vad gäller årsmötesförhandlingar och det är en förmån att få finnas med som representant för ELM-BV.

Tack för att Ni står med i förbön för dessa resor. Be även att den helige Ande ger visdom och kraft åt dem som skall undervisa på pastorskonferensen. Guds ord har en unik förmåga att svetsa ihop människor som kommer från olika bakgrund. EELC har ett gott samarbetsklimat och en stark längtan efter att evangeliet skall nå till fler människor.

Vännerna i Etiopien ber regelbundet för ELM-BV och Sverige. Det är en stor förmån att ha trogna och Jesus älskande kontakter i andra länder.

Kenya

Vår missionär Kerstin Nilsson befinner sig just nu i Sverige. Hon kom från Kenya till Sverige på långfredagen och fick ett dygn tillsammans med sin mamma. På påskaftonen flyttade Kerstins mamma hem till Jesus. Vi är tacksamma till Gud över att Kerstin hann hem och ta farväl av sin mamma och att hon nu får vara tillsammans med sin familj. Kerstin kommer att vara ledig en månad, enligt missionärshandboken, och även ta ut en del semesterveckor. Be för Kerstin och hennes familj. Be även för Kerstins framtid här i Sverige och i Kenya.

Kyrkan i Kenya, ELCK, höll årsmöte i staden Kapenguria den 27 mars. Då valdes generalsekreterare och kassör för kyrkan. Årsmötet bevakades av polis och den så kallade oppositionen släpptes inte in på området. Oppositionen valde då att hålla ett eget årsmöte och uppdelningen av ELCK verkar vara ofrånkomlig. Men Gud hör bön och vi ber att en helande vind skall blåsa in över ELCK.

Jonny Bjuremo

3 reaktioner till “Afrikanytt”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved