Afrikaresa

Nu är det dags att besöka Afrika igen. Alltid lika spännande. Denna gång är det ett 50-års jubileum i Kenya som står på programmet. Våra vänner i Finland, Svenska lutherska evangeliföreningen (SLEF), firar att det är 50 år sedan de började med missionsarbete i landet. Året var 1963. Kenya, som blev självständig stat 1963, välkomnade missionärer från Finland. Samma år konstituerades The Lutheran Church of Kenya, LCK. Kyrkan fick sin egen konstitution och styrelse. Flera olika anledningar till att fira. Firandet kommer att gå av stapeln i staden Kisumu. Jag ser det som en stor förmån att få representera ELM vid detta tillfälle. Det vimlar ju av mer ”värda” representanter i ELM som exempelvis alla de missionärer som tjänat i Kenya. Men man tager vad man haver, sa Kajsa Varg. Nu är det undertecknad som åker.

Det blir inte bara en massa firande. Tillsammans med kyrkans ledare kommer vi att besöka så många församlingar som möjligt. Barnhemmet Bethesda i Nakuru (BCM) är inbokat liksom nya spännande initiativ inom ELCK. BCM arbetar med små fattiga barn från slummen i ett nystartat projekt. Vidare hoppas jag att få en rapport från arbetet med prostituerade kvinnor i Nakuru.

Benjamin Lemosi, generalsekreterare i det centrala stiftet som besökte Sverige och Finland i början av året, har lovat att köra runt till noga utvalda mål. Intressant!

I slutet av april stannar jag till några dagar i Etiopien på väg hem. Där kommer det att bli möte med kyrkans styrelse, ledarna för projektet ACYM och det lutherska seminariet LTS.  Även i Etiopien tar kyrkan nya spännande initiativ. Landets ekonomi förbättras och kyrkan vill hänga med i utvecklingen för att satsa vidare i landet. Imponerande!

På flera platser inom EELC har man lärt sig att tjäna pengar på olika sätt. Kyrkan tar vara på det attraktiva läge, som flera av kyrkan tomter har, för att bygga hus till uthyrning.

Ja, så vet ni att bönen är viktig. Be för min hälsa. Be att de möten och samtal som kommer att hållas i Kenya och Etiopien. Be att Herrens vilja får dominera i alla lägen.

Tack, kära vänner!

Jonny Bjuremo

2 reaktioner till “Afrikaresa”

  1. Jonny, Guds frid, kraft och hjälp över er resa! Tack för senast, Indien och påsklägret på Fridhem!
    /Janne Smetana

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved