Åka berg- och dalbana i skyfall

Åka berg- och dalbana i skyfall

skrivet 23/9-13

Att åka berg- och dalbana i skyfall skulle väl kunna beskriva vad vi har varit med om idag. Då internet inte fungerade på hotellet så ändrade vi dagens plan och tänke åka hem efter att vi avslutat vår mat, som såklart bestod av pizza Margarita & Fanta ananas, samt en dubbel Macciato till efterrätt. Dagen hade börjat med strålande sol och det var riktigt varmt då vi vandrade in till stan. När maten var avklarad var dock himlen full av mörka moln och vi befarade att det strax skulle börja regna, och börjar det regna börjar det verkligen regna rejält. Vi skyndade oss då för att få tag på en hästkärra(ja, ni läste rätt) som skulle ta oss snabbt hem. Vi hade tur och hittade en direkt och till en början var det lugnt, det började dugga men det var okej. Chauffören matade på hästen(med piska, usch vad ont det gjorde i mig att se på när han plågade hästen) så att vi skulle komma hem fortare, men inte hjälpte det. För snart började det nämligen regna, riktigt ordentligt. När vi blev avsläppta var mina blåa byxor istället svarta. Med några hundra meter kvar till vårt hus försökte vi skynda oss, men att springa i regn i uppförsbacke på 2600 meters höjd är ingen hit. Dessutom öppnade sig himlen ytterligare, och när vi äntligen kom in under tak var vi genomblöta.

Visst att det regnar i Sverige, men att himlen öppnar sig som den gör här, det tror jag inte. Att dessutom sitta på en kärra bakom en häst som galopperar fram över en lerig väg full med gropar där man riskerar att ramla ur då man flyger upp i luften efter att ha passerat en ännu djupare grop, ja, det får ni nog inte vara med om.

Trots att vi blev genomblöta var det en otroligt rolig upplevelse, och vi skrattade oss igenom resan hem, fastklamrade vid varandra och det lilla räcke som fanns på kärran. Jag konstaterade att vi kan ju inte genomleva en höst utan att vistas ute i lite regn, men, nu har vi klarat oss så det räcker och kommer nog göra som etiopierna när det regnar i fortsättningen; att stanna inne. Och har vi tur är regnperioden över om någon vecka och då behöver vi inte se regn något mer på tre månader, helt okej ändå.

 

//Hanna J

 

bilder från en annan hästfärdöDSC02987 öDSC02993 öDSC03003 öDSC03010 öDSC03013 öDSC03014

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved