Äldre än pappa?

Äldre än pappa?

Under två veckor varje år är jag lika gammal som min bror. I alla fall om man uttrycker ålder som man gör här i Chiclayo. Väldigt sällan hör man någon svara på frågan om sin ålder med ord som ”nästan”, ”snart” eller ens ”x år och y månader”. Nä, man svarar med hur många år man fyllt. Det innebär att jag sedan den tjugosjunde februari, då jag fyllde 35 varit lika gammal som min bror, som idag fyller 36!

Under två veckor har vi alltså båda varit 35 år fyllda. Sammanlagt blir det 70 år. Och det är precis så många år fyllda min pappa är. Han har alltså levt dubbelt så länge som jag. Hans vishet är långt mycket större än min, och jag kan bara be att min ska få växa så den kommer i närheten av hans. Men tillsammans med min bror är jag från och med idag i alla fall äldre än min pappa!

Många läsare kanske tycker att denna bloggpost var tämligen innehållslös. Andra jublar! (Vem?) Men jag kan ju i alla fall avsluta med att TACKA för all den uppmuntran jag fått att fortsätta med mitt anspråkslösa bloggande, efter frågan som ställdes i förra blogginlägget. Jag ska försöka tillmötesgå önskemål och för övriga fortsätta med blogginlägg med blandat innehåll och av blandad kvalitet.

Q.E.D.

Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved