Äldredag med San Antonio

Äldredag med San Antonio

I tisdags gjorde vi något väldigt roligt! Jag och Ann-Charlotte bjöd in de äldre i kyrkan i San Antonio till en äldredag (alla kom!). Vi började med bibelstudium och kaffe hemma hos oss innan vi åkte till stranden där vi slappade en stund och åt lunch tillsammans, med seviche som förrätt (den goda peruanska traditionella fiskrätten).

Det var så uppmuntrande så jag ville dela detta mer er på bloggen. De äldre har mycket att ge oss. De bär vittne om tro och uthållighet. Två av de äldre i San Antonio heter Dario och Elisabeth. De kommer troget till gudstjänsten varje söndag om hälsan tillåter dem. Dario, 81 år, som  på grund av sjukdom i sin fot måste kämpa för varje steg, kommer alltid till kyrkan med ett leende på sina läppar.  Paret brukar ofta stolt berätta att just de utgör ”kyrkans första stenar”. Det var just i deras hus som man allra först tog emot missionärer från USA, det som sedan växt till att bli de fyra församlingar som idag utgör IELCH.

Som bibelstudium hade vi Psalm 92: De rättfärdiga grönskar som palmer, de växer som cedrar på Libanon… Även vid hög ålder bär de frukt, de frodas och grönskar för att förkunna att Herren, min klippa, är rättfärdig.

3 reaktioner till “Äldredag med San Antonio”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved