Amazing Grace

När vi hade morgonbön vid frukostbordet i restaurangen idag så kom tre servitriser och ville vara med. Så härligt att det är så många kristna som jobbar på hotellet och det bara glittrar i deras ögon när de träffar oss. Jag tror att vårat besök är till stor uppmuntran för dem. Man blir så glad ända in i hjärteroten varje morgon när man möter deras glada leenden och hälsningar och ”huvudvickningar”. Trots att vi ofta har svårt att kommunicera med varandra så vill man bara krama om dem för det känns verkligen att vi är syskon i samma familj med en och samma Far – Hallelluja!

2013-02-26 09.09.39

Idag har jag och Karin tillbringat dagen med Sarah, en underbar kvinna som är gift med Shalem, en av de två ledarna för BLM. Shara är duktig på engelska och har hjälpt till att tolka vid kvinnokonferenserna tidigare. Idag planerade vi lite gemensamt för kvinnokonferenserna på torsdag och fredag. I år är det första gången vi har konferens på två olika platser, dels för att vi ska nå ut till fler och dels för att kvinnorna inte ska behöva resa så långt. Spännande!

DSC08702

Sarah och Shiny

DSC08698

Vi har inte bara planerat konferensen utan också pratat och pratat och pratat om massor av saker: hur kvinnorna har det i Indien, vilka utmaningar det finns att bedriva mission i Indien, hur BLM kan nå ut till fler, bollat ideér hur BLM kan lyfta upp alla kvinnor i församlingarna m.m. Jag och Karin har pepprat henne med frågor och hon har berättat och berättat och vi har sugit åt oss varje ord. Sarah är utbildad men också begåvad och klok, men framför allt så bär hon på ett starkt kall att nå ut med evangeliet på olika sätt. Jag blir så gripen varje gång jag träffar henne för hon bär på en sån längtan av att bli använd av Gud och att berätta för andra om Jesus – och jag känner att jag blir smittad av detta i hennes närhet!

DSC08697Idag hade Moses skickat två gospelworkers med lunchen till oss, Ismavu och Raguel. De båda har konverterat från Hinduismen till Kristendomen, Ismavu för tre år sedan och Raguel för fem år sedan. Det var fint att få prata med dem och tänk så fint att de nu får vara med och leda andra till Jesus. Raguel sa: ”God has saved me and called me to serve him and I want to serve Him until I die!” Dessa två grabbar kom på besök igen ikväll tillsammans med Moses och Shalem när de kom med middagen till mitt hotellrum (dvs vår matsal). Efter middagen bad vi alla tillsammans och sjöng: ”Amazing Grace, how sweet the sound that saved a wretch like me, I once was lost but now Im found, was blind but now I see!” Samma nåd för alla, överallt i hela världen, och för dig och mig. Jag kikade bort mot dörren och såg att den stod på glänt ut mot korridoren. ”Va bra”, tänkte jag och klämde i lite extra…

//Rakel Smetana

1 reaktion till “Amazing Grace”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved