Andra delen av hösten

Andra delen av hösten

Det känns märkligt att skriva som om det var höst när snön ligger gnistrande utanför kontorsfönstret och det var 19 grader kallt i morse när jag körde mina lussesugna barn till skolan. Men ”höst” är ju inte bara en årstid utan också ett halvår. Närmare bestämt det halvår som börjar när sommarsemestern tar slut och tar slut när man går hem för att fira jul.

Första delen av hösten var arbetsmässigt överladdad för min del. Delvis berodde det på något så fantastiskt som en resa till Peru. Fantastisk, men inte inplanerad på lämpligt sätt, eftersom jag reste p g a att vi under hösten inte haft någon missionssekreterare för Peru. Sedan var det annat som också gjorde att jag fick jobba (för) mycket, och den intensiva perioden slutade med en stor besvikelse: Ett inställt seminarium om att nå ut till nya platser i Sverige.

Men den senare delen av hösten har varit mycket bra! Inte utan motgångar och enstaka tråkiga arbetsuppgifter, men överlag bra. Givande besök och samtal i Stockholm och Vännäs. Predikningar och föredrag i Ängelholm, Örkelljunga och Eket. Sammanträden med styrelse, NUM, MIS och läroråd. En härlig medarbetardag på Strandhem. Men också tid för mindre synliga aktiviteter som lärorådsarbete, teologisk fördjupning, samtal med medarbetare och själavårdare och mycket annat.

Kanske är ändå den största skillnaden att med en lite mindre späckad kalender så finns det tid också för vila, för familjen, för att gå till missionshuset och bara sitta och ta mot, för att spela innebandy och för att drömma.

Snart är det jul. Det ser jag  framemot!

/ErikJA

2 reaktioner till “Andra delen av hösten”

  1. Gud välsigne dig i ditt arbete, Erik! Jag tyckte också det var tråkigt att helgen på Falketorp blev inställd om att nå ut till nya platser. Jag vill uppleva väckelse i Sverige! Nu!

  2. Erik, jag säger det för sällan – kanska har jag aldrig sagt det. Men vid vårt köksbord ber vi ofta för dig, dina medarbetare och din familj. Vi är glada för ditt arbete och din trohet i tjänst, men framför allt för att du har din stora glädje i Kristus. Tålamod, kärlek och envishet är vad vi ber om för er alla. Vi var så glada här i Ängelholm när du och Petter K var här på temadag. Släpp inte taget om detta att få etablera ny verksamhet på nya orter. Snart växer längtan hos fler.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved