Andra veckan avslutad

Andra veckan avslutad

skrivet fredag 25/7.

Hej alla bloggläsare, nära och kära!

Först och främst, stort tack för att ni följer oss i bön och tanke. Det är även kul och uppmuntrande att läsa kommentarerna som lämnas här i bloggen.

Idag är det fredag och vi har sagt hejdå till barnen som deltog i sommarens andra Sports Camp. Just nu håller några tappra ungdomar (Edvin och Simon) på att steka pannkakor och en fruktsallad står framdukad på bordet. Egentligen skulle vi börjat äta för mer än en och en halv timme sedan, men kontakten till den bästa spisen började brinna och den andra spisen var väldigt segstartad. Det finns en tredje spis, vilket är bra.

Tillbaka till Sports Camp och killarna som deltog denna veckan. Det var ett trettital väldigt glada och energifyllda barn som strömmade in i byggnaden på måndagsförmiddagen. Vi coacher hade ställt upp i korridoren med lagflaggor och sång. Sången är på amarinja och texten betyder något i stil med ”välkomna hit till Sports Camp” (jag sjunger ”enkvan dename tatchu”, vilket antagligen inte betyder någonting). Barnen fullständigt överröstade oss med sång och glada rop. Snabbt drogs hejarramsor och dans igång inne i lektionssalen.

Under veckan har vi hunnit lära känna varandra, leka en massa, studera Bibeln, spela fotboll och gå igenom lägrets fyra olika teman. Varje dag – måndag till torsdag – är starkt förknippad med ett tema, vilket präglar allt vi gör och alla aktiviteter under dagen. Ärlighet, förtröstan, enhet och tjänande. Dessa är utmanande och starkt Guds- och Bibelförknippade teman. Det är imponerande att se hur barnen utvecklas i både beteende och tanke efterhand som dagarna går. Stor vikt läggs vid reflektion och eftertanke, två bra grejer med förändring som följd. Vi får se mycket av hur Gud arbetar med barnen och möter dem där de är. Vissa barn förklarar själva hur de känt en annan slags glädje under lägret, en djupare glädje som de vill fortsätta ha i sina hjärtan. Vi ber och hoppas att de i fortsättningen får se och upptäcka mer av tryggheten, kärleken och glädjen som endast Gud kan ge. Lägrets slut är bara början för barnen!

Ni får gärna be för de två barngrupper som vi har fått vara ledare för, att de ska våga vara frimodiga och bevaras i tro. Ta även med deras familjer i era böner!

/Gabriella

1 reaktion till “Andra veckan avslutad”

 1. Hej G o ni andra tappra.
  Så mycket ni får uppleva, lite svårt för oss att förstå allt som ni stöter på. Måste kännas gott att få se och känna glädjen hos barnen efter en veckas arbete, det lyfter. Hoppas det får leva kvar i dem.
  Hoppas pannkakorna smakade bra. Kanske bäst att ni kör med riktig eld i fortsättningen, det brukar alltid funka och August är en fena på att elda, Edvin också för den delen.
  Spisarna där nere har jag hört om innan, eller rättare sagt en gång för mycket nu, märkligt att de fortfarande inte är fixade. Vi får väl skicka med ett underhållskompani till nästa års Sports camp så det blir ordning på grejerna.
  Ja, vi tar med dina böneämne + givetvis er …och spisarna oxå.
  Kramar fr. Ein gm C

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved