Ändrade planer

Ändrade planer

Idag var det planerat att jag skulle åka till Eritrea. Det blev inte så. Istället hamnade vi, Carina min fru, och Sara vår yngsta dotter, på barnavdelning, sjukhuset i Karlstad. Sara har fått diabetes. I söndags kväll åkte vi in akut och blev inlagda på intensiven i två dygn. Det blev ändrade planer. Innan Sara fick diagnosen diabetes kom det negativt besked från Eritrea angående mitt visum. Just nu är jag mycket tacksam att det inte blev någon resa.

”Mina tankar är inte era tankar och era vägar är inte mina vägar säger Herren…” Jes 55:8

Det är lätt att säga och skriva men inte så lätt att begripa just nu…

Tack för förbön!

Jonny

3 reaktioner till “Ändrade planer”

 1. Det är ju visserligen ett stort tacksägelseämne att diabetes nuförtiden (i a f i Sverige) kan behandlas så bra medicinskt. Inte desto mindre är det förstås ledsamt att råka ut för det och särskilt när det gäller barn. Och särskilt när man fått en kallelse att än en gång åka till Afrika och verkligen trott att det var Herrens mening. (Vilket det kanske är – fast om några år!).

  Ja, jag ber gärna för er. Men jag funderar lite på hur jag ska be. Gud kan ju göra under (t.o.m. uppväcka döda som Lasaros, även om just det nog främst hör apostlatiden och yttersta dagen till). Så jag ber nog i första hand om ett fullständigt helande. Även om jag inte tror att Gud alltid ger detta ens om vi tror att han kan och vill, så är vi ju befallda att verkligen önska det vi önskar av honom. I andra hand ber jag om en god medicinsk behandling, den om man så får säga ”normala” men icke desto mindre av Skaparen välsignade gången. Och i tredje hand om kraft och styrka att bära eventuella oväntade och oförutsägbara komplikationer, som Gud i sin obegriplighet kan tillåta uppträda utan att därför ett ögonblick släppa tyglarna åt den onde, som vi så tydligt ser i Job.

  (Förlåt att jag blev så mångordig när ett kort ord av deltagande varit mer på sin plats, men som trebarnspappa har jag funderat rätt mycket kring hälsa och sjukdom i familj och släkt, och särskilt när det drabbar barn. Jag har f.ö. alltid tyckt att det gamla svenska ordet sockersjuka låter trevligare än diabetes – ibland sa man ju t.o.m. att den eller den farbrorn hade ”socker” vilket i mina barnaöron lät väldigt sött trots att det innebar att farbrorn inte fick äta lika många bullar som vi andra. Nu har jag fått lära mej hålla koll på kosten av helt andra skäl… ;o).

 2. Ber för er alla.
  Det är mycket nytt för hela familjen när en medlem drabbas av en kronisk sjukdom.
  Är landet helt stängt nu för tiden för besök?
  Herrens arm är inte för kort så han inte kan hjälpa. (fritt citerat)
  Gunnel

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved