Ännu en dag

Vi har två veckors bibelskola i Chiclayo i början av 2008. Idag skulle jag undervisat två timmar om kristet ledarskap. Spännande och ganska svårt. Men jag trodde nog ändå att det jag hade förberett skulle bli ganska bra ….

… men det blev inte alls som jag tänkte. Sedan igår har jag varit bunden till säng och toalett på grund av feber och en mage som inte alls fungerar (eller fungerar alltför bra?). En motgång som i det stor perspektivet inte är så svår, men ändå blev jag så ledsen – för jag hade sett framemot det.

När det i eftermiddags ringde på dörren kikade jag ut genom fönstret och tänkte inte öppna – jag orkade inte. Men när jag såg att det var vår bredbandsleverantör så samlade jag kraft och öppnade. Att få dem att komma är nämligen svårare än att boka en dejt med Halleys komet. Och snabbt och lätt kunde de dessutom åtgärda det som behövdes – så nu kan vår nya volontär Maria från Danmark också vara on-line.

Just Maria kom hem med ett paket från posten idag. Tre nya bibelkommentarer på svenska till mej. Vilken glädje för en bokslukande teolog i främmande land. När januari månad är slut hoppas jag att jobbet kommer att kräva lagom mycket igen – då ska jag njuta av dem. Men vilken ska jag börja med: Romarbrevet? Eller Johannesevangeliet? Eller Uppenbarelseboken?

Och så oron och sorgen över det som händer i Kenya. Precis som många av Er som läser ber jag om beskydd för Lina och Sofia, våra missionärer i Kenya, liksom för övriga befolkningen. Så snabbt det går att rasera…

+Erik

>

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved