Ännu en dag

Ännu en dag börjar gå mot sitt slut och just denna dag fick jag vara med om något nytt. Vi (jag, Sofia och Helena Sandberg som just nu är på besök i Kenya) hade varit på Remand Home (barnhäktet) och träffat barnen och ungdomarna där. Dom är verkligen härliga och det är ganska häftigt att se hur många ändå sprudlar av glädje och hopp trots situationen de är i. Efter besöket åkte vi till stan för att uträtta några ärenden. Vi skulle bl a köpa en yxa, eftersom vårt stora träd nedanför vårt hus (som helt oväntat ramlade tvärs över hela gräsmattan för några veckor sedan) numera är sågat i många delar. Nu behövs de många delarna klyvas så att det senare kan användas som ved till Bethesda. I alla fall så parkerade jag utanför en av de många ”hardware” butikerna, Sofia sprang in medan jag och Helena satt kvar i bilen.

Plötsligt hörde jag hur en kvinna grät förtvivlat, jag tittade ut över vägen och ser kvinnan alldeles förkrossad omringad av en några människor som försökte att prata med henne. På mindre än 3 minuter stod det en rejäl hög med folk runt henne, hon pekade bort tvärs över vägen och sen börjar människorna springa över vägen, in mellan husen. Jag och Helena kommer fram till att hon måste har blivit bestulen. Lite nyfiket och på avstånd följer vi den dramatiska uppgörelsen och helt plötsligt kommer de släpandes på en kvinna (jag var helt säker på att de skulle vara en man som bestulit kvinnan) runt 45 års åldern, fint klädd och peruk (som många andra kenyanska kvinnor har). Folk är helt galna, slår och sparkar kvinnan som ser helt chockad och rädd ut. Där slutar vi följa den omtumlande händelsen, vi åker vidare men den skräckslagna kvinnas ansikte (hon som stulit) fastande på min näthinna. Jag kunde inte låta bli att tycka synd om henne trots att de hon gjort inte var rätt. Det var kanske lättare att tycka synd om henne eftersom det inte var mig hon bestulit, förmodligen hade jag sett henne med andra ögon om hon tagit mina pengar eller något annat som hade varit värdefullt för mig.

På återseende och till dess, lev för Jesus.

Lina Jämstorp

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved