Anta utmaningen

I sociala media har det blivit ganska vanligt med utmaningar av olika slag. Mest spridd under 2014 blev kanske Ice Bucket Challenge till förmån för dem som drabbats av sjukdomen ALS. Jag får erkänna att jag själv är ganska trög att haka på, också när ändamålen är goda. Men i går nåddes jag av en utmaning som jag har svårt att motstå. Några svenska kristna ledare utmanar oss att läsa Bibeln. Jag läser förstås redan, men jag måste erkänna att den dagliga läsningen alltför ofta blir ostrukturerad – och då är det lätt att glömma.

Så jag antar utmaningen. Under det kommande året ska jag läsa en kvart om dagen – det finns olika nivåer man kan välja i det upplägg som presenteras. Mitt tips är att inte satsa för högt om du redan nu kämpar med att få till den enskilda bibelläsningen. Kanske kan du komma in i en god vana i år, och så välja ett mer ambitiöst upplägg 2016.

Läs om utmaningen på ANTA UTMANINGEN och anmäl dig du också! Vill du läsa mer om utmaningen så har den kommenterats på ledarplats i Dagen och Världen i dag.

Låt oss läsa Bibeln; ofta, gärna och i förväntan på att Herren talar till oss.

/ErikJA

 

 

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved