Är magen glad så är människan glad

Är magen glad så är människan glad

Jag på Nairobi airport efter 17 timmars resande, Kungsbacka-Nairobi 2012/10/23
Jag på Nairobi airport efter 17 timmars resande, Kungsbacka-Nairobi 2012/10/23

Efter 12,5 timmar i luften med ett stopp i Qatar landade jag, Elsie och hennes son Jakob till slut i Nairobi tisdag kl 06:30 lokal tid. Huvudstaden välkomnade oss med sin varje vardagsmorgon lika punktliga rusningstrafik. Detta till min stora glädje förstås då jag fick chansen att fota allt från matatus (kollektivtrafik á la Kenya) till stadsborna som tittade lika intresserat på mig som jag på dem.
Efter resan fick vi vila upp oss i Nairobi hos Elsies vänner som hon känt sedan sin missionärstid, för att sedan på onsdagen ta en taxi till Barnhemmet utanför Nakuru.

Min första vecka på Bethesda var väldigt lugn och inte alls arbetsam på något sätt. Jag förstod ganska snart att det arbete som jag förväntades utföra inte skulle vara mer fysiskt krävande än att jag får mjölksyra i pratmuskulaturen. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig, jag har ju laddat för att börja hacka i trädgården, fösa kor och skörda majs. Men allt praktiskt är välplanerat och redan bemannat av personal eller barnen själva som vet precis vilka saker som skall göras och hur. Men personalen har vidtagit åtgärder för att även jag skall få arbeta under tiden de äldre barnen är i skolan. Mina uppgifter är istället mer fokuserade på den sociala rehabiliteringen av gatubarn som hamnat i missbruk och är utan hopp om framtiden. Med de äldre ska jag umgås, leka och prata med så jag lär känna dem väl.
De yngre barnen kan jag tyvärr inte prata med, men som tur är behöver jag bara närvara fysiskt. För vad de gillar mest med mig är känna på mitt snagg och att trycka på min hud så att den blir (mer) vit.

Nu på fredag skall jag för första gången gå ut med E.L.C.K på Nakurus gator för att prata med gatubarnen och erbjuda dem en utväg från misären. Detta kallas street work och är något som jag kommer göra varje fredag. Det kommer antagligen bli mycket jobbigt att träffa barnen på gatan och se vad som är deras verklighet. Be för Mig, BCM och barnen på gatorna.

”Men hur är det med Fredriks mage?” är det nog många som frågar sig nu. En i personalen citerade omedvetet legenden Gustav Svensson när vi pratade om matförgiftning och bakterier som jag är känslig för. Han sa ”If the stomasch happy, the man is happy”. Och hittills har jag varit happy och inte haft några magproblem alls. Detta är förstås bara ännu ett oklanderligt och absolut bevis på att Tostared är den optimala platsen att växa upp i, och länge leva!
PS: bilderna tog timmar (notera pluralis) att ladda upp. Njut så mycket ni kan av vad ni ser!
Allt gott/ Fredrik

Elsie och Jakob väntar i Qatar på flyget till Kenya
Elsie och Jakob väntar i Qatar på flyget till Kenya
BCM

2 reaktioner till “Är magen glad så är människan glad”

  1. Hej Fredrik! Förstår att du har det bra! Skönt!! Hur går det med maten? Skall be för dej ! Svårt att se barnen på de sättet . Men gör vad du kan. Gud är med dej! Kram mamma

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved