Årsfest på distans

Årsfest på distans

Det är lördagskväll och jag är hemma på Chesinende. Tidigare idag funderade jag på att ikväll köra till några av mina kenyanska vänner för att vara med dem tills imorgon. Men bestämde mig för att vara hemma och njuta av lugnet. Det gör att jag kan lyssna på webbradion från SLEFs Årsfest. Det är roligt att kunna vara med på distans och lyssna på predikan, sång och information. Jag har varit med på endast en Årsfest men på flera Missionsfester (som hålls i början av augusti varje år). Många av de medverkandes röster känner jag igen, några är mina missionärskollegors. Temat för årets fest är ”Kraft i vardagen”. En av kvällens predikotexter var från Jes 40:29-31 där Herren säger att Han ger den trötte kraft, att Han förökar den maktlöses styrka.
Min kollega Rut Åbacka lyssnar också, fast hon är i Kisumu, cirka 12 mil härifrån. Så har vi en viss gemenskap genom att vi båda lyssnar och kan utbyta tankar via chatt eller sms!
Vi var tillsammans på semester till bl a Maralal och firade midsommar där med två missionärsfamiljer, Dahlbackas och Gäddas. De arbetar med översättningsarbete och spridning av Bibelns texter till och på samburu-språket. Det var roligt att träffa dem, tillsammans firade vi också gudstjänst i Maralals lutherska kyrka. Prästen där, Silas Lekairab, och hans familj känner jag sedan tidigare då vi gjort undervisningsresor dit.

Vi färdades genom de vackra kenyanska landskapen och njöt av de olika vyerna. Det regnar en hel del så det är väldigt grönt och fint, även i de normalt ganska torra samburu-områdena. Några dagar spenderade vi i Bogoria, nära Lake Bogoria. Till den ena poolen där vi badade kom varje dag maraboustorkar och strutsar fram och sökte vatten. Markattorna, ”Herr Nilsson”-aporna roade oss en eftermiddag när de busade på borden och i parasollen ovanför.
Det är värdefullt att vila och få nya krafter. Så får vi med frimodighet gå in i en ny vecka och en ny månad med olika arbetsuppgifter eller för er därhemma, kanske semester och vila.
Även imorgon, söndag, ska två programpunkter sändas, klockan nio och ett svensk tid sänds gudstjänst resp sångfest. Du hittar det på

http://www.slef.fi/aktuellt/aktuella-evenemang/1343-webbradio-fran-slef-s-arsfest-i-esse

Kerstin Nilsson, missionär

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved