Årskonferens fredag del 1

Årskonferens fredag del 1

Solen skiner från en ljusblå himmel på vilken enstaka bomullsmoln kan ses. På Missionsgården Fridhem är det dags för morgonbön ledd av ungdomssekreterare Jakob Andersson, Örkelljunga.  I Ps 46 hör vi: Herren Sebaot är med oss. Jakobs Gud är vår borg.

Ungdomssekreterare Jakob Andersson
Ungdomssekreterare Jakob Andersson

Efter morgonbönen finns det två ”spår” att följa. Det ena har rubriken ”Vad har C O Rosenius, ost och samer gemensamt? Gemensam bussutflykt.” Det andra spåret kan vi kalla ”sammanträdeslinjen” och rymmer ett styrelsemöte och en bolagsstämma. Men tanke på min inledande skildring av vädret borde valet vara självklart. Men valet är inte fritt. Så för de flesta blir det utflykt i Västerbotten och för några av oss andra (förtroendevalda och tjänstemän) blir det sammanträden.

Dagens styrelsesammanträde är är både ett ”vanligt” möte där vi behandlar frågor från nämnderna, ekonomi och så vidare, men också ett förberedande inför morgondagens årsmöte. För ett par ledamöter kan det också vara det sista styrelsemötet, men det får jag möjligen anledning att återkomma till.

Under ett par års tid har styrelsens personalutskott arbetat med att ta fram en personalhandbok. Nu är remissrundor fullgjorda och många goda synpunkter har tagits till vara. Ida

Anders Andersson och mötesordförande Lasse Johansson.
Anders Andersson och mötesordförande Lasse Johansson.

g antar styrelsen handboken som dokument – lite formgivning återstår – och hoppas att den också ska komma hela rörelsen (det är ju flera organisationer inom ELM som har anställd personal) tillgodo. Tack till PU!

Nu är Anders Andersson, Vikbolandet, inbjuden till styrelsen för att berätta om det pågående arbetet med att revidera Lova Herren. Han återkommer till årskonferensen ikväll med mer info – och någon reviderad sång.

– – –

På annat håll i Västerbotten pågår en bussresa. Några av de glada resenärerna syns på bilden – och jag tror att de fått besöka Norrmejerier och smaka på västerbottenost. Resan gick sedan vidare till Roseniusgården och till ett samiskt museum.

– – –

Styrelsen avslutar nu sitt möte. Och om några minuter är det dags för bolagstämma i BV-förlag.

Ordförande Daniel Brandt har hälsat välkommen till BV-förlags bolagsstämma med Rom 4:18-21. ELM är majoritetsägare i bokförlaget, men det finns ganska många aktieägare som har några aktier (jag har 4). Vi är drygt tio ägare samlade till stämman, och några övriga intresserade. BV-förlag drivs av ideella krafter både när det gäller bokförsäljning och bokutgivning.

Just nu samtalar vi om förlagets verksamhet, om Lutherlitteratur, om böckers hållbarhet (innehållsmässigt och ekonomiskt). Styrelse och VD har beviljats ansvarsfrihet. Val till styrelsen pågår.

VD Nils-Göran Nilsson och ordförande Daniel Brandt på BV-fölags bolagsstämma.
VD Nils-Göran Nilsson och ordförande Daniel Brandt på BV-fölags bolagsstämma.
ELMare på tur i Roseniusland.
ELMare på tur i Roseniusland.

/ErikJA

3 reaktioner till “Årskonferens fredag del 1”

  1. Tack för informationen.

    Det går att lyssna på predikningar och föredrag i efterhand. Gå in på Fridhems hemsida, klicka på årskonferensen och lyssna.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved