Årsmöte i Kenya

Årsmöte i Kenya

Denna vecka, torsdag till söndag, har kyrkan i Kenya, ELCK, kallat till årsmöte. Efter flera år av uteblivna årsmöten, och med det stor besvikelse som följd, har kyrkan kallat till samling. Det är ett oerhört viktigt årsmöte som förhoppningsvis kommer att ena kyrkan. Just nu är ELCK uppsplittrad i olika falanger. Tack kära missionsvänner för att ni ber särskilt mycket för detta årsmöte.

Årsmötet kommer att hållas i Kapenguria som ligger i det nordvästra stiftet. Här pågår, enligt uppgifter, en stor väckelse. Låt oss be att denna väckelse får vara till välsignelse för ELCK.

Vid årsmötet kommer det att ske avgörande val av ledningen i kyrkan. Gud kan göra under och det är just vad som måste ske vid detta årsmöte. Flera missionärer kommer att närvara. Några har upplevt en tveksamhet till att åka till årsmötet. Man vet ju aldrig hur det kommer att gå. Därför, låt oss be att han som har all makt i himlen och på jorden, ingriper och ger kyrkan frid och arbetsro.

Vi vet att ELCK har en oerhört viktig uppgift både i landet Kenya men även på den internationella scenen. ELCK vill verkligen stå upp för Guds ord och ”kämpa trons goda kamp”. Samtidigt så dras kyrkan med stora problem och slitningar mellan olika grupper.

Djävulen vet var han skall sätta in all kraft. Det gäller inte bara i Afrika utan även här i Sverige. Vi drabbas även här av ondskan alla pilar som hotar att tillintetgöra oss. Kampen hårdnar ju närmare slutet vi kommer. Kanske vi skulle börja på hemmaplan genom att vårda våra relationer istället för att offra kontakten med andra kristna på ”fromhetens altare”.

”Vi kan ha så rätt så rätt och driva det så hårt så hårt att det gör så ont så ont och det blir så fel så fel”. (Fritt citerat efter en god vän som lever nära Jesus.)

Be intensivt för ELCK:s årsmöte!

Jonny Bjuremo

1 reaktion till “Årsmöte i Kenya”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved