Årsslut och nytt år!

Årsslut och nytt år!

Stort TACK för alla jul- och nyårshälsningar! Det är alltid roligt att ta emot dem, både per vanlig post och per e-mail! Nu är vi redan i slutet av januari och här i Kenya är det varmt, mycket varmt! När jag kom till min dörr vid 5-tiden ikväll kändes det som om jag skulle kunna koka vatten där på cementplattorna utanför huset.

I måndags kom beskedet från Haag; Fyra av de sex misstänkta kenyanerna blir anklagade i Haag. De är utpekade som några av de mest ansvariga för våldsamheterna efter valet 2007. Två av dessa fyra är kandidater till presidentposten i nästa val som beräknas äga rum sent i år eller i början av nästa. I det politiska livet rör sig väldigt mycket kring just valet.

För min del handlar det mycket om bokföring och att få pappren i ordning för året som gått. Men jag har också fått några pojkar på min lott som vi försöker hjälpa till olika skolor. Och så Freds- och försoningsarbetet som behöver få en plan och struktur. Att polisen satte in mycket extra personal på många platser inför tillkännagivandet i måndags visar lite på hur känsligt det fortfarande är. Och behovet av försoning är stort! En av deltagarna i en Försoningsworkshop som vi höll i början av december ringde och frågade om vi kunde hjälpa till att ordna en workshop för ungdomarna. Det gör vi gärna! Och planer finns för mera. Min förhoppning och bön är att vi ska nå ledare på några olika platser under de närmaste månaderna och sedan kunna fortsätta med folk på gräsrotsnivå på dessa orter.

Den som vill veta mera om vad jag gör kan anmäla sig att få mina Rundbrev, som jag skriver oregelbundet, ca varannan månad. Jag har också ansvar för att skriva i de finska tidningarna Sändebudet och Salamu vissa månader. Vill man vara med i förbön särskilt för Försoningsarbetet kan man anmäla sig till Förbönsgruppen. Då får man e-mail med tack- och förbönsämnen särskilt före och under en Försoningsworkshop. Hör av er med anmälan till mig på kerstin.chela@gmail.com.

Så vill jag önska er ett välsignat år 2012 med fred från Herren Jesus, Underbar i Råd!

Kerstin Nilsson

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved