Asella

Under fem dagar befinner jag mig i Asella. Vi har gått igenom ett nytt avtal mellan ELM-BV och ACYM. Det är givande att se och förstå att barnhemmet fungerar bra och i nuläget bor det 12 flickor och 16 pojkar vid ACYM. När dessa barn åker hem för sommarlov stormar Sportscamp in med 12 svenska ungdomar och omkring 100 fattiga och föräldralösa barn från Etiopien. Under tre veckor kommer det att vara liv och rörelse på området. De etiopiska ledarna, med Eyob Dinqo i ledningen, förbereder allt i minsta detalj. Sportscamp är ett mycket välsignat projekt.

Idag besökte jag seminariet och samtalade med studenterna. Dessa åtta studenter kommer från kyrkans sex synoder. De berättade om hur öppet och positivt det är i deras församlingar. Många kommer till kyrkan och vi är glada över att få lyssna till alla berättelser. Studenterna framförde tack till ELM-BV och Scriptura för allt stöd i form av böcker och lärare. De underströk att lärarna på seminariet undervisar tillfredsställande. Henrik och Margrethe Højlund, korttidsmissionärer från Danmark, är hjärtligt välkomna tillbaka i höst. Ett stort tack även till ELM-BV:s volontärer, Hanna Petersson och Hanna Johansson, som undervisade en del på LTS.

På området i Asella finns även ett daghem för barn. Massor av barn! Hans Nilsson från Örkelljunga byggde och gav stöd till detta projekt. Molo, känd av många vänner i Sverige, arbetar där och verksamheten ger församlingen i Asella en inkomst. Det är ett utmärkt initiativ som fungerar väl på allt sätt.

Bostäderna på området behöver repareras och underhållas. Ett ständigt återkommande bekymmer är allt praktiskt. Avloppet bör göras om och vattensystemet måste få en genomgång. Vi förväntar oss att församlingen tar ansvar men det är inte alltid som våra vänner i Etiopien har samma krav på standard som vi har. Det himmelska prioriteras före det jordiska och då är ett avlopp inte så akut.

Jonny Bjuremo

IMG_3503

 

Girlsboarding ACYM Asella

IMG_3509

Daghemmet byggt av Hans Nilsson

 

IMG_3496

Seminariet med lärare och studenter!

IMG_3487

 

Morgonbön i kapellet LTS!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved