Åter i Cerropon

Åter i Cerropon

Gå in genom den trånga porten. Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den. Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.

Runt dessa allvarliga ord samlades fler än 20 personer i lördags i Cerropon, Chiclayo.

För fem år sedan lämnade vi Chiclayo. Under två av de tre åren vi var i Peru arbetade jag i en nyplanterad församling i Chiclayo, i området Cerropon. Församlingen var liten från början – sju medlemmar – men växte långsamt och vi var 12 st ett par år senare. Sedan lämnade vi Chiclayo och församlingen i Cerropon lades så småningom ner.

I lördags var det dags att göra återbesök. Jag landade i Chiclayo kl.11 och vid femtiden åkte vi till Cerropon. En del av husen har fått ett ansiktslyft sedan sist, men det är fortfarande ett område med drogmissbruk och kriminalitet.

Via FB hade jag aviserat att vi skulle komma, men när jag anlände visste jag som vanligt inte om det skulle gå att samla ihop “los hermanos” (som medlemmarna kallas -det betyder syskon/bröder). Men det gick sedan lättare än jag trodde.

Kyrklokalen kunde vi inte komma in i. Den saknade sedan en tid elektricitet. Istället samlades vi i ett hem. 8 vuxna, 11 barn + Henrik Andersson och jag samlades för sång, bibelstudium och bön. Och det tände till! Jag upplevde att de verkligen hade längtat efter att få samlas runt Guds Ord och bön. Vi avslutade med att böja knä vid våra stolar och be till Herren om hjälp med olika saker – sjukdom m.m. men också att Gud ska sända nya skördearbetare till Cerropon. Någon av medlemmarna beskrev gruppen som “förlorade får”, som behövde samlas igen.

Detta var en fantastisk kväll. Visserligen med lite bitter eftersmak – kommer de bortsprungna fåren fortsätta vara just bortsprungna? Samtidigt gav samlingen hopp inför framtiden – det verkar egentligen inte vara så svårt att samla ihop dem på nytt. Låt oss sätta vårt hopp till missionens/kyrkans Herre – Jesus Kristus.

Mattias Lindström 

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved