Åter i Kenya

Idag, fredag, har jag kommit tillbaka till Chesinende, till mitt hem här i Kenya. Resan började i mitt svenska hem i onsdags eftermiddag. Mina syskon vinkade av mig vid tåget i Helsingborg och jag kom fram till Kastrup i mycket god tid. Första etappen var från Köpenhamn till Doha i Qatar, byte där och vidare till Nairobi där jag landade vid ett-tiden igår. På kvällen möttes jag i Kisumu av min finländska kollega Rut Åbacka. Hon skjutsade mig hit och vi kom lyckligt fram trots att vägen var stängd på ett ställe och vi fick vända och ta en annan väg. Hon är nu tilDSCF0414lbaka i Kisumu.

Jag vill tacka Herren för fina veckor i Sverige och Finland. Tack alla ni som bidragit till att jag har fått goda möten med familj, släkt och vänner. Vintern gladde mig med snö och kyla och jag fick till och med prova på en liten skidtur!

 

20160101_163755 bäst (2)

Nyårsdagen var det traditionsenligt eftermiddagsmöte i Ekets missionshus. Korset och utsmyckningen framme vid podiet fick mig att tänka på budskapet i HWEC, eller amani.

Korset med stenarna och blommorna som påminner om att vi får lämna smärta och synd hos Jesus och han vill ge oss något bättre istället.

De tre ljusen och ljusskenet uppifrån. Den treenige Guden som i Jesus är världens ljus och kallar oss världens ljus.

 

Vid ELM syds möte i Hjärsåslilla fick jag ta emot förbön. När de som bad för mig höll uppe mina armar blev det så konkret att arbetet måste bäras i bön. Det är ett Team-arbete, inte ett en-personsarbete.

Imorgon blir det ett besök i Nakuru. Några av medlemmarna i vårt team som arbetar med försoningsarbete främst genom HWEC (Healing Wounds of Ethnic Conflict) ska besöka två av våra församlingar där för att förbereda för en ev ny HWEC workshop där senare.

Kerstin Nilsson, missionär

 

2 reaktioner till “Åter i Kenya”

  1. Gud välsigne dej Kerstin i ett nytt År med nya uppgifter och nya bekymmer måhända. Men med ständigt ny nåd gm. Jesus!
    Jag kan ännu höra sången i Eket på nyårsdagen, där du var med i kören: ”Den Heliga staden ett nytt Jerusalem”
    Ett stort och härligt hopp för varje Jesu vän!

    Olle L.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved