Att få ett hjärta för något

Att få ett hjärta för något

21

mar 2019

Vi har nu bott i Chiclayo i två månader och för det mesta har vi det bra. För två veckor sedan började äntligen Eriks skola efter långt sommarlov (från och med jul, och ja, det har fler likheter med svensk skola än förskola). Det är skönt att äntligen vara på den plats där vi tänkt att vi ska arbeta de kommande fyra åren. Äntligen kan vi ha lite mer långsiktighet efter ett års förberedelser. Vårt arbete just nu är att lära känna nyckelpersonerna i de olika församlingarna och de verksamheter de erbjuder.

Parallellt med detta arbetar vi på att iordningställa den lokal som vi ska ha vårt kontor och framtida kurser i. Det är skönt att också kunna arbeta praktiskt då det tar mycket energi att lära känna nya personer och verksamheter. Men det man arbetar med och lägger energi på får man också ett hjärta för. Därför är både lokalen vi ska arbeta i och personerna vi ska arbeta med viktiga att lägga tid och kraft på, för det är ett sätt att jobba in sig i livet och kulturen i Chiclayo.

I fredags hemma hos oss blev det både praktiskt arbete (med mat) och relationellt, samtidigt. Pastorsparen hade initierat att vi skulle träffas och med tanke på barnens läggtider så slutade det med att vi bjöd hem dem till oss. Vi kände oss osäkra på formen och upplägget för denna tillställning, och vad vi skulle bjuda på (det blev smörgåsar och pannkakor), dessutom var vi alla trötta efter arbetsveckan. Men vi blev uppmuntrade av att få dela nuläge, tankar för närmsta framtiden och be tillsammans!

Bilderna är från vårt nya kontor 🙂

Lisa och Hjalmar

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved