Att inte behöva vara främling

Att inte behöva vara främling

I fredags tog skolan slut för denna termin, bra jobbat Smetanas säger vi om det, jullovet är välförtjänt!

Cornelia verkar ha lärt av Kejsar Augustus hur klassrummet ska styras.
Cornelia har lärt av Kejsar Augustus hur klassrummet ska styras. Men så länge det sker i kärlek så… 🙂
Filip suddar tavlan sista gången för det här året.
Filip suddar tavlan sista gången för det här året.

 

Man kan säga att det börjar bli vardag här. Jag börjar kunna ta mig till lite olika platser själv och har lite koll på vad som är ett bra pris. Spanskan börjar kännas mer naturlig även om de är väldigt begränsad. Jag lär känna folket i kyrkan mer och mer för varje vecka och för varje vecka jag jobbar med skolan för Smetanas lär jag mig också en massa. Så när hemlängtan smyger sig på, så tänker jag på allt jag har här och att 6 månader till säkert kommer gå alldeles för fort.

Det har betytt jättemycket för mig att även de från Peru har tagit emot mig med öppna armar. De har bjudit med mig på allt möjligt vardagligt och speciellt, förklarat kulturen och fått mig att känna mig som hemma. Detta trots att jag är huvudet högre än de flesta och pratar med mitt jättebarnsliga språk. Så jag vill uppmuntra alla er i Sverige att ta väl hand om alla som kommit dit från ett annat land, förklara kulturen för dem och få dem att känna sig som hemma!

Denhär sången är inte kristen, men när jag hörde den gick den liksom direkt till hjärtat. Jag har försökt mig på en översättning också.

 

Du som är långt borta, från dina vänner, från ditt land och ditt hem. Du som har ont, ont i själen för att du inte kan sluta tänka.

Du som denhär kvällen inte kan sluta minnas. Jag vill att du ska veta att vid mitt bord har du plats.

Av den anledningen och många fler, kom till mitt hus denhär julen.

Du som minns, kanske din mamma, eller en son som inte längre finns. Jag vill att du ska veta att denhär kvällen är du inte ensam.

Av den anledningen och många fler, kom till mitt hus denhär julen.

Du som funnits i bakgrunden, utan att det förlåter något: kom till mitt hus denhär julen så kan vi lära känna varandra på nytt…

 

Och jag avslutar med Mirjams [ledare för tonårsgruppen] ord: När ni säger god jul till varandra det här året, tänk på vad det egentligen betyder.

(Ledtråd: det handlar om en person…)

God Jul! /Ida, Peru

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved