Bara uppifrån syns hela labyrinten

Bara uppifrån syns hela labyrinten

Det är måndagskväll och drygt en månad sedan jag kom tillbaka till Kenya. Jag hade en god tid i Sverige och Finland och ser tillbaka på många goda möten med släkt och vänner.

Här i Kenya har jag redan hunnit besöka och delta i gudstjänster på lite olika ställen. På en del platser känns gudstjänsten levande och deltagarna är många. På andra ställen är de närvarande få och i värsta fall är det en gudstjänst utan glädje.

En plats som jag besökt heter Kiletien och ligger en knapp timmes promenad uppför backen från Chesinende. Där var deltagarna få och det gjorde mig ont. För längre sedan var detta en stor församling. De firar fortfarande gudstjänst i ett klassrum men har en tomt där de planerar bygga sin kyrka. Det som gladde mig var ungdomarna som var förhållandevis många. Medan gudstjänsten pågick funderade jag på om det skulle finnas en grupp människor i Sverige (eller Finland) som skulle kunna och vilja be för denna församling?! Det kan vara en ungdomsgrupp, bibelstudiegrupp, en förening, en församling eller liknande. Finns ni där som i ert regelbundna möte vill lyfta upp denna församling,framför allt ungdomarna, inför Herren? De kommer att få namnet på er grupp och ber för er också!

Skicka i så fall ett mail till mig på kerstin.chela@gmail.com Eller skriv en kommentar här nedan! Och skulle det vara flera som vill ha en sådan förbönsförsamling så finns det flera platser som kan vara aktuella. Jag tänker att jag skickar lite mera info till den grupp som vill delta i förbönsarbetet!

Ni är också välkomna att be för det försoningsarbete som jag fått förmånen att vara med i. Den 20 – 22 oktober planerar vi en Workshop för herrar i Saino pastorat. Och planer finns på flera workshops. Vill du vara med i förbön särskilt för detta? Skicka ett mail till adressen ovan så får du mer information!

Herren hör bön! Det är så märkligt att få se hur Han leder! Bara Han ser hela labyrinten av våra liv! Sätt därför av tid till bön för dig själv, människor nära dig och för människor långt borta!!

Han vill att alla ska bli frälsta!

Kerstin Nilsson

 

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved