Barnen och ungdomarna är inte kyrkans framtid

Barnen och ungdomarna är inte kyrkans framtid

Under två dagar vi (några från missionen och några från kyrkan) besökt staden Piura, huvudstad i regionen Piura, cirka tre timmars bussresa norrut från Chiclayo. Där hoppas vi kunna påbörja ett arbeta under nästa år, och därför har det varit mycket värdefulla dagar.

Gruppen (förutom fotograf Steffen) som besökte Piura framför ingången till det statliga universitetet.

Dels har vi sett oss omkring i staden och på ett par av universiteten, eftersom en inriktning i det tänkta arbetet ska vara studenter, och dels har vi mött några kristna ledare i staden för att få höra deras bild av läget och behoven i staden. Staden Piura omtalas ofta som den minst evangeliserade staden i Peru, och den bilden kan nog stämma, i alla fall om man ser till de större städerna. En av pastorerna vi träffade talade om vikten att nå de unga generationerna, barn, tonåringar och ungdomar. Han formulerade sig väl: ”Barn och ungdomar är inte kyrkans framtid. De är kyrkans nu!”

Så sant, så sant. Vi vill inte nå barnen för att de ska vara kristna, för att de ska be, fira gudstjänst, evangelisera i framtiden. Utan för att de, precis som vuxna vill vill nå med evangeliet, ska göra det nu.

"Barn och ungdomar är inte kyrkans framtid. De är kyrkans nu!" säger pastor Ytalo Vásquez.

Vi fick ett kort sammanträffande med chefen för public relations på Piuras största universitet. De har 25 000 inskrivna studenter! PR-chefen välkomnade varje kristet arbete välkommet. Inte för att han personligen var troende, eller för att universitetet har en sådan profil, utan för att han nyktert konstaterade att en religiös student är en skötsam student. Kanske har han rätt idet, men oavsett är det ju bra om vi i framtiden kan vara välkomna att arbeta bland studenter där.

/ErikJA

3 reaktioner till “Barnen och ungdomarna är inte kyrkans framtid”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved