Barnhemmet BCM

Barnhemmet BCM

Bethesda Children Ministry, BCM, Nakuru Kenya.

Sent på lördags kvällen kom vi fram till Nakuru. Fredrik, vår volontär, var vid gott mod och han har fått en mycket fin kontakt med barnen på barnhemmet. Han bor i det lilla gästrummet 4m2 och jag placerades på kontoret. 22 killar bor och lever här på barnhemmet. 18 andra pojkar och flickor ingår i barnhemmets förebyggande arbete. De kommer till barnhemmet på dagtid.  De sistnämnda är fattiga, föräldralösa och bor i slummen.

På söndag var det dags att göra sig iordning för att åka till kyrkan. Killarna var uppe tidigt och tvättade sig, åt frukost och klädde sig i kyrkkläder. Biblarna plockades fram och alla killarna plus fyra vuxna lastades in i minibussen. Kyrkan bestod till en tredjedel av folket från barnhemmet. Killarna bidrog med flera sånger och uppförde sig på ett mycket exemplariskt sätt. Församlingen, Pangani Nakuru Kenya, har inte bara arbete med gatukillar. De har nyligen startat ett projekt för prostituerade. Detta projekt har initierats med inspiration från EELC:s Hope-project, Soddo Etiopien. I gudstjänsten fanns det alltså 22 f.d gatukillar och sex tjejer, av totalt 15 i projektet, från gatan. Fantastiskt! Efter gudstjänsten fick jag ett samtal med de prostituerade kvinnorna som beskrev sin situation.

På eftermiddagen blev vi inbjudna till John Kissingers familj på ogali och kyckling. Gott! John är ledaren för barnhemmet, BCM. På kvällen hade pojkarna aftonbön med sång, predikan och bön. Imponerande! Barnen har gett ett löfte till Rakel att hålla sig på vägen. En kille hälsade till Rakel att han håller sitt löfte. Fredrik, vår volontär, anpassar sig väl. Han är kompis med killarna. En kväll hörde jag hur Fredrik övade kyrkliga hymner med killarna. Nästa sekund var de ute och lekte. Kanske det finns fler som önskar åka ut som volontär till BCM. Hör av dig!

// Jonny Bjuremo

2 reaktioner till “Barnhemmet BCM”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved