BCM 10 år

I strålande solsken firade vi barnhemmet Bethesda Children Ministry, Nakuru, Kenya 10 år. En stor och underbar fest där gäster från när och fjärran tillsammans bidrog till ett lyckat firande. En grupp unga män som tidigare bott och blivit rehabiliterade på barnhemmet medverkade. Dessa, ”Rakels pojkar”, vittnade på ett gripande sätt om hur deras liv fått en ny inriktning. De hade arbete eller bedrev studier. Samtidigt lyfte de fram kompisar som återvänt till gatan och valt missbruket före hjälpen. Några av deras vänner hade dött, sorgen och saknaden var stor.

Företrädare för samhället fanns på plats. Ledaren för området, polisen, representanter från sjukvården och en lång rad olika företag som sponsrar BCM. De små barnen från slummen deltog med sång och satt troget på sina stolar i gassande sol i många timmar. Dans och sång var ett populärt inslag i programmet. De äldre pojkarna genomförde en akrobatikuppvisning, imponerande.

BCM:s ordförande Lucy höll ett högtidstal där hon citerade Billy Graham: ”vi har fått två händer, en för att ta emot, den andra för att ge”. Hon berättade att flera hundra barn har fått hjälp genom BCM:s arbete. Det är en stor förmån för oss att få representera ELM. ELM har genom arbetet på BCM en kanal att hjälpa de små som Jesus älskar.

En röd tråd i firandet var Guds ledning och hjälp. Utan Guds nåd och välsignelse hade inte BCM existerat. Låt fortsätta att be för BCM. De satsar vidare och vill nå fler och fler. Projekten och drömmarna är många. Hus efter hus växer upp på tomten. I nuläget är det gästhuset som skall färdigställas. Ett nytt hus växer upp som kommer att fungera som skola för de små barnen. Bibel- och lärjungaskolan från Strandhem som besökte BCM tidigare i höst arbetade hårt med att lägga grunden till detta hus. En kvarn kommer att byggas liksom en liten affär. Allt för att få inkomster till verksamheten.

Ett stort tack riktades till ELM för stöd och hjälp genom åren. Du som är intresserad av BCM har möjlighet att åka med på nästa års MOVE-resa till BCM. Då kommer BCM att anordna Sportscamp. Be att Herren visar dig om just du skall besöka Kenya sommaren 2015.

Jonny Bjuremo

IMG_4439

De små som Jesus älskar!

IMG_4436

Akrobatik på hög nivå!

IMG_4501

BCM:s ordförande Lucy.

IMG_4517

Elisabeth Gwako serverar god kenyansk mat!

IMG_4512

”Rakels killar”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved