Benson

Vi träffade Benson på gatan förra året, i oktober tror jag. Han är en kille på ungefär nio eller tio år med ett härligt leende och ett tydligt behov av kroppskontakt. Han bokstavligen flög upp i famnen på oss när vi mötte honom och en söndag kom han till kyrkan, då somnade han med huvudet i Linas knä. Han fångade våra hjärtan men vi har inte sett honom på gatan på ganska länge nu.

Till Remand Home, barnhäktet, kommer det ganska många gatubarn. Polisen vill inte att det ska finnas barn som lever på gatorna och därför samlar de ibland ihop gatubarnen, de blir då tagna till Remand Home. Barnen stannar inte på Remand Home utan blir utplacerade på olika ställen. I bästa fall hittas deras föräldrar och de flyttar hem, men ofta är det olika barnhem som tar hand om dem. Vi från Bethesda besöker Remand Home varje vecka, när där är pojkar från gatan pratar vi extra mycket med dem. Ganska ofta vill personalen på Remand Home att vi ska ta hand om de pojkar som varit på gatan. Om vi har lediga platser på våra center tar vi emot dem. För några veckor sedan fick Bethesda i Gilgil två killar från Remand Home.

I torsdags skulle jag och Lina åka till Nairobi. På vägen åkte vi inom Gilgil. Gissa vem som kom springande mot bilen då vi körde in genom grinden! Just det! Benson.

Vi blev väldigt glada över att se honom där. Vi visste ju om att det kommit två nya killar dit från Remand Home, men vi var inte med när de kom dit och vi visste inte ens vad de hette.

Gud har omsorg om sina barn, och han har också Benson i sin famn. Där är det riktigt tryggt!!

Ha det gott!     /Sofia

PS. Bethesda har köpt in en motorcykel till Ngata. Den är röd och blänkande och vi är stolta över den. Den kan hjälpa Bethesda till exempel med att köra ägg till stan.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved