Besök hos Unossons

Besök hos Unossons

Lördag-måndag träffade jag familjen Unosson på plats i Arequipa. De är ELM:s utsända som förbereder sig för tjänst i Chiclayo (norra Peru) genom att studera spanska i Arequipa (södra Peru).  Jag fick dela deras upplevelse av Peru, deras kamp med det spanska språket, deras tillfredsställelse över att vardagen fungerar och deras tankar och oro inför att snart flytta igen. De har slängt all sin trygghet överbord, de har lämnat familj och vänner bakom sig och kastat sig ut på 70 000 famnars djup och litar nu på att Gud ska hjälpa dem igenom vardagen. Det är modigt och en övning i tro!

I vanliga fall har vi svenskar rätt bra koll på livet (tror vi i alla fall).  När man kommer till en helt ny kultur där man inte kan språket, blir man nästan som ett barn. Man blir helt hjälplös och behöver hjälp med allt. Kanske är det lättare i ett sådant skede till att vända sig till Gud och be om hjälp? Det tror jag. Livet som missionär är prövande och prövningarna hjälper oss att vända oss till Gud.

Med detta sagt vill jag också säga att jag är imponerad över hur familjen tacklar utmaningarna. De står med fötterna på jorden och är realistiska över utmaningarna som ligger framför dem. Det kommer de att ha nytta av! För utmaningar finns, de kommer till en stad där många familjer har behov av hjälp. Eftersom de ska arbeta med (typ) familjerådgivning kommer de att vara efterfrågade. Deras arbete blir djupt meningsfullt. Be gärna för dem, snart går deras flyttlass norrut och då börjar en ny tid.

//Mattias

3 reaktioner till “Besök hos Unossons”

  1. Tack! Ber för Unossons att Guds kärlek och omsorg ska bli tydligt påtaglig i vardagen så de får kraft och fortsatt mod att ta sig an utmaningarna.
    Lisa och Hjalmar, det är inte meningslöst utan verkligen meningsfullt. Det finns inget viktigare än att hjälpa människor att leva livet med Jesus. Ni kommer att få vara viktiga redskap i Guds rike i Chiclayo!
    /Henrik

  2. Hej. Jag ber för er och vill uppmuntra er att verklugen räkna med Jesus och hans kraft, och bjuda in den helige ande att leda er varje dag. Samma kraft som uppväxte Jesus från de döda är verksam i och genom er idag.
    ”Tu eres todopoderoso, tu eres grande y majestuoso…”
    ❤️ ❤️ ❤️

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved