Besök i Kenya och Etiopien april 2019

Besök i Kenya och Etiopien april 2019

23

apr 2019

 

En välkomnade dörr står öppen i både Kenya och Etiopien. ELM arbetar tillsammans med kyrkorna i olika projekt. Vännerna i Afrika hälsar till Sverige och de är mycket tacksamma för allt stöd de fått genom åren. De önskar att relationen stärks både mellan länderna i Afrika och till Sverige.

Vid barnhemmet Bethesda i Nakuru (BCM) Kenya var det dags för skolavslutning. BCM har nästan 100 elever inskrivna i skolan. BCM anser att det är bättre att rekrytera små barn än att vänta tills de hamnar på gatan i kriminalitet och droger. De killar som bor på BCM och som tidigare levt ute på stadens gator trivs bättre på BCMs skola än på den statliga.

Det bor 18 killar på BCM och en dag badade och lekte vi tillsammans på Kivu resort i Nakuru. Vi gjorde även ett försök till simskola.

Efter en heldag i poolen är det skönt för den yngsta att hålla en vuxens hand. Tågbanan var uppskattad och hela gänget fick plats i tågvagnarna.

Dagen avslutades med en uppskattad måltid! Pommes och kyckling! Mums! Personalen vid BCM hade en egen fest. Dessa människor gör ett imponerande arbete och uppvisar en otrolig uthållighet.

Varje söndag firas det gudstjänst vid barnhemmet. En alldeles egen gudstjänst där killarna deltar med textläsning, sånger och minnesord. Bilden till höger är från en lördag som alltid är tvättdag. Skottkärran får fungera som tvättmaskin.

Vi reser vidare till Etiopien och där hittar vi Evans Orori missionär med rötterna i Kenya. Han kokar ugali, som är en huvudrätt i Kenya, i köket i Asella, Etiopien. Detta är ett bevis på ett nytt och välsignat samarbete mellan de lutherska kyrkorna i Kenya och Etiopien. Evans undervisar även vid den teologiska utbildningen i Asella. De nio studenterna tar examen den 22 juni.

Heidi Orori, även hon missionär, har många olika uppdrag. Hon planerar för nattvardsgudstjänsterna och hon finns även med vid barnhemmet ACYM, Asella children and youth ministry. Här poserar hon tillsammans med övriga i den lokala arbetsgruppen för barnhemmet. Nedan finns stora delar av barnen vid ACYM och de anställda. Kyrkans ledare i den lutherska kyrkan i Etiopien (till höger) kämpar vidare med en lång rad olika uppdrag.

Jonny Bjuremo

 

2 reaktioner till “Besök i Kenya och Etiopien april 2019”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved