Betesda 10 år!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sång, dans och glädje

Idag har vi firat i Nakuru, Kenya. Firat att Betesda Children Ministry fyller år. I tio år har man hjälpt gatubarn under parollen Rescue – Rehabilitate – Reintegrate. Många är de barn som tack vare Betesdas arbete idag lever med sina familjer, går i skolan, ser fram emot en god framtid och älskar Jesus. En av de pojkar – idag en ung man – berättade hur personalen från Betesda funnit honom på Nakurus gator. inte en gång, men många gånger. Idag är han snart klar med high school och hoppas kunna studera juridik vid universitetet.

Kerstin, Malin och Amanda tillsammans med en av Betesdas pojkar
Kerstin, Malin och Amanda tillsammans med en av Betesdas pojkar

Många andra berättade också om Betesdas betydelse, och många uttryckte – liksom Jonny Bjuremo och jag fick göra på ELMs vägnar – glädje över att få stå med i ett så gott arbete.

Efter firandet på Betesda åkte vi vidare till Chesinende där ELMS missionär Kerstin Nilsson bor och arbetar. Här har vi ett par dagar för samvaro och samtal. Imorgon lördag kommer Movevolontärerna Amanda Mattson och Malin Månsson också hit. Vi fick höra mycket gott om dem på Betesda. De har gjort en fin insats där under hösten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Betesdas föreståndare John Kissinger

/ErikJA

 

1 reaktion till “Betesda 10 år!”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved