Bilbo, Potter och Barrs

Bilbo, Potter och Barrs

Igår var det premiär för J.R.R Tolkiens Bilbo på biograferna i Sverige. Filmen (The Hobbit) handlar om hur det var innan händelserna i Sagan om ringen-trilogin tar sin början.

Själv är jag inte någon större entusiast för att leva mig in i de fantastiska världar som Tolkien, C.S. Lewis – och senast J.K Rowlings – fört de hugade in i, men övriga familjemedlemmar är desto mer hänförda – så jag ställer upp när det nu är dags.

Och  intresset för filmatiseringen av de kristna brittiska författarnas episka verk – utanför vår familj – är inte att ta fel på.

Artikeln om Harry Potter och Kristus av Daniel Ringdahl i senaste numret av Begrunda har rönt uppskattning och kommer inom kort att publiceras även på annat håll.

Häromdagen snubblade jag över en kommentar på nätet till just den sista boken i Potter-serien, som framstår som nyckeln till att förstå berättelsens större sammanhang.

Det var en kort videosnutt på YouTube med en av mina lärare från yngre dagar, Jerram Barrs, som jag gärna delar med mig av här.

Peter Henrysson, redaktör för Begrunda

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved