Biskopsbesök, skoluniformer och nyfylld almanacka

Biskopsbesök, skoluniformer och nyfylld almanacka

Nu har vi varit tillbaka i Kenya i tre veckor efter vårt oplanerade Sverigebesök. I Nakuru har vi gjort en rivstart, vi är i full gång och jag får ibland känslan av att vi aldrig varit härifrån. Eftersom jag och Lina kommer att åka till Sverige igen i början av juni (vilket var planerat sen tidigare och svårt att ändra på) känner vi oss lite stressade och vill hinna med så mycket som möjligt.

Vi har redan hunnit endel viktiga saker. Ungefär en vecka efter att vi kommit hit åkte vi till Nairobi igen för att ta emot våra nya volontärer, Jenny och Leon. Vi är glada över att ha dem här och njuter av deras entusiasm, energi och musikalitet. De kommer att vara här i tre månader och har redan funnit vägen till Bethesdakillarnas hjärtan. Volontärerna kom från Finland, men från Kenyas huvudstad fick vi besök av biskopen. Han besökte Nakuru och ELCK-församlingen Pangani söndagen efter påsk. Även om han kom för att ha, så att säga, allvarligt möte med församlingen, så blir det ju fest när det kommer ”storbesök”. Som tack för vad han gjort för Bethesda överlämnades Bethesdas förstfödde kalv som gåva.

Jag jobbar på att få endel hantverksprodukter färdiga så att jag kan ta med mig hem i juni för försäljning under sommaren. Just nu gör vi väskor av ris- och majssäckar. Teresia, vår tjej som kommer troget, klippte väskfodret igår, så imorgon kan hon fortsätta med att sy. I veckan har vi också haft besök av en kvinna som lärt oss hur man gör flytande tvål. Vi hoppas på att kunna bygga upp en kundkrets för tvål och på så sätt få ytterligare en inkomstkälla till Bethesdakassan.

Efter ett långt office-möte igår upptäckte jag att almanackan börjar bli fylld på allvar. Vi planerade in bland annat en vecka då alla Nakuru-killar ska åka Gilgil, hembesök för två killar i Eldoret och en helgtur till Kisii.

Idag har jag efter en kort runda till sta’n för ärenden på förmiddagen varit hemma och klippt skoluniformer hela dagen. I Kenya använder alla skolbarn skoluniform och även på Bethesda har pojkarna uniform under skoltid och när vi är ute som grupp. Eftersom vi har många nya pojkar har hela lagret av uniformer gått åt och det har blivit dags att göra fler. Därför har jag idag klippt och klippt och klippt av tyger som vi hade kvar sedan tidigare och under nästa vecka kommer en av kokerskorna, Florence, förhoppningsvis att hinna sy.

Ja, det var några korta klipp från Kenya och Nakuru där det på många sätt är som vanligt igen…

Men glöm ändå inte att fortsätta att be för Kenya. Maktfördelningen i parlamentet är ännu inte helt klar och igår rapporterades det på nyheterna om vissa oroligheter på flera håll i landet. Trots det är framtidstron stor bland de vänner vi pratat med och de är övertygade om att lösningar och överenskommelse är nära.

Från Kenya genom Sofia

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved