Blogg

Kan man stanna tiden ett tag?

Ett par milstolpar på vår volontärresa har nu passerat! Vi har spenderat en hel månad i Kenya, det längsta jag någonsin spenderat hemifrån och vi har varit här en hel fjärdedel av tiden. Det är fantastiskt men jag, Melker som är en av de tre musketörerna här i Kenya tycker att tiden har gått alldeles för fort, på gott och ont. Det är en bra grej för det visar på att jag trivs väldigt bra vilket jag är otroligt tacksam för. Men det växer också en liten sorg och en liten stress inom mig av att vi faktiskt inte har.

Läs mer

Nåd större än livet

Heeej vänner, Arbetet fortsätter i Peru! Vi har haft full-späckade och härliga veckor sedan vi hördes sist. Därmed har tiden gått väldigt fort! Vi gör vad vi kan för att hantera värmen. Man får byta kläder ofta och ha fläkten på dygnet runt. Frederik berättade att Piura (närmare ekvatorn) har två årstider: sommar och inferno. Det är lyxigt att få åka till stranden eller bada med barnen Unossons på Jockey Klubben när vi har dem på morgnarna. Det finns utmaningar. Trots att vi kan känna oss hemma här är det viktigt att få uttrycka.

Läs mer

Exam day, kökstjänst och färingar

Nu har vi varit i Kenya i knappt tre veckor! Vi börjar komma in i vår nya vardag och så smått landa i det lugna tempot som Ellen nämnde i tidigare inlägg. Jag, Klara, tycker fortfarande att jag kan känna mig lite överflödig och upplever en del dagar som väldigt långa, men det finns även stunder då jag känner att vi får göra skillnad. Kanske inte så mycket för verksamheten i stort, men för de barnen vi får möta och älska! I söndags var vi på vår första gudstjänst på Bethesda. Det är annorlunda att fira gudstjänst på ett annat språk,.

Läs mer

Första veckorna i Kenya!

Idag är det redan två veckor sedan vi landade i Kenya och hittills har tiden både flugit fram och stått märkligt stilla - samtidigt. Å ena sidan har vi fått vara med om så mycket roligt, intressant, värdefullt, givande och fantastiskt att de två veckorna känns som några få dagar medan det å andra sidan har varit så mycket intryck, nya rutiner och möten att det är svårt att inse att detta är vår vardag i fyra månader framöver. Det första dygnet.

Läs mer

Sommarhälsning från Chiclayo

02

feb

Hej alla! Det är sommar i Peru och februari är den månad då vi brukar få mest besök, så också i år. Både officiella och privata. Denna gång är det missionsledaren för ELM Danmark Frederik Berggren Smidt och hans fru Lise som kommer. Men även den nyanställde pendlarmissionären Roar Steffensen kommer under februari och så ovanpå det Hjalmars bror Viktor med familj. Det blir kul! Särskilt roligt, tycker vi, är att vi ska hålla ett tvådagarsläger för par 9-10 februari för att stärka äktenskapen. Undervisningen ger vi tillsammans med Frederik och Lise som.

Läs mer

Halvvägs!!!

Kära hermanos, Snart har vi varit 5 månader i Peru (med undantaget att jag var 2 veckor i Sverige över jul) och det återstår 5 månader av volontäråret. Halvvägs! Efter mycket reflektion, besök från mina "missions-minded" föräldrar och en pep talk från Pastor Gonzalo i helgen så har jag fått förnyad inspiration att fortsätta arbetet här i Chiclayo. Innan jul började sommarlovet vilket betyder ändringar i schemat och uppehåll för vissa aktiviteter i församlingarna. Vi är ännu i processen av att anpassa oss till ändringarna. Över middag så pratade Gustav och jag om att vi upplever nu meningen med att.

Läs mer

Inte långt kvar – nu är vi nere på ensiffrigt!

De senaste månaderna har för oss bestått av nedräkning; tre månader, två månader och en månad. Sen räknades veckorna ett tag; tre veckor, två veckor. Sen i dagar; tio dagar, nio dagar och nu endast åtta dagar kvar till avresa. Vi är alltså nere på ensiffrigt. Lite drygt en vecka. Väskor ska packas och familj och vänner ska säjas adjö till. ”Vi ses till sommaren” har blivit min nya standardfras vid avsked. Det är svårt att tänka sig när vi här i Skåne fått njuta av tvåsiffriga minusgrader och snö i en och en halv vecka. Sommaren känns så långt.

Läs mer

Over and out

Nu är vi helt plötsligt framme vid vårt sista blogginlägg. På måndag åker vi hem till Sverige igen, till en (förhoppningsvis) vit jul med våra vänner och familj!   Vi har varit på ytterligare en resa till den kenyanska landsbygden med och hos vår handledare Pastor Langat. Resans första stopp var Sigowet, hans hem där vi fick umgås med pastorns familj och hälsa på flera församlingsmedlemmar från de lutherska kyrkorna i närheten. Det blev väldigt roliga dagar där vi fick ta tillvara på familjen Langat som vi umgåtts mycket med på Bethesda och saknat nu när det är jullov här. Mycket häng,.

Läs mer

Tron är en övertygelse

Glad advent alla vänner! Temperaturen stiger och sommaren närmar sig. Samtidigt har vi jul runt hörnan! Det är lite svårt att försona dessa, i våra ögen, motsatser, men vi skapar en julstämning med julpynt, julbak och julsånger. Vi har mycket aktiviter framför oss i december med våra respektive grupper. Det har spridits rykten om samlingar med mycket Panetón och varmchoklad. Panetón är en julkaka som är hög i form, söt, äggig och dekoreras med kanderad och torkad frukt. Egentligen har den ursprung i Italien men har integrerats i den peruanska kulturen. Snart ska jag iväg och hämta 72 stora och 67.

Läs mer

Resa till kenyanska landsbygden

Hej igen, säger vi från Kenya! Hembesök i alla dess former är det som bäst sammanfattar den senaste tiden för oss. Vi har fått hälsa på hos några av skolans lärare och hos vår vän Paul som jobbar i köket på Bethesda. Han bor ungefär en timme från Bethesda och i början av förra veckan bjöd han in oss till att bo i hans hem i tre dagar. Där fick vi uppleva ett väldigt annorlunda liv från det vi är vana vid. Han och hans familj bor i bergen, i en liten by som består av endast ett par hundra.

Läs mer

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved