Blogg

Amani, missionärskonferens och allmänt fullt upp

09

nov

I början av denna vecka hade vi ett lägerdygn med nästan 60 (!!) deltagare från de tre församlingarna i Chiclayo, inklusive några helt nya. Det var mycket oväntat att så många anmälde sig. Extra glädjande var att några som aldrig tidigare varit innanför kyrkans väggar kom och lyssnade till den kristna trons grunder. Vi undervisade om Guds hjärta för mänskligheten, om tjuven (djävulen) som vill förstöra, om sår och synder vi bär på, och om Jesu som burit och bär allt till korset i ditt och mitt ställe. Bara hos Jesus finns verklig förlåtelse och helande. Det handlade också om.

Läs mer

Tiden går snabbt när man har roligt, också i Peru

Hej hej från Peru! Det har nu gått lite mer än en månad sedan jag tillsammans med mina kompanjoner kom till Peru. 1,5 månad som känns som två veckor, tiden går snabbt när man har roligt brukar man ju säga och det kan jag verkligen skriva under på. Samtidigt känns det som vi har varit här i 6 månader för oj vad vi har fått uppleva mycket! När jag tänker tillbaka på dessa veckor fylls jag av många känslor. En glädje och tacksamhet av att få möta bröder och systrar i tron på andra sidan jordklotet. Och att bli bemött med.

Läs mer

Hemma från Främre Asien

I morse lyfte vi från stadens östra flygplats. De flesta av oss med destination Köpenhamn, någon med Arlanda. Fyllda med intryck och boostade med solljus. Resan har varit en böneresa. Och uppdraget att be är inte över. Tvärtom. Det finns ett folk med 80 miljoner människor som är onått av evangeliet. Det kommer behövas så mycket bön, så mycket arbete. Jag fick vara med för några år sedan då ELM fattade beslut om att gå in i Främre Asien. Vi fann ett par dörrar in. Vilka steg som kommer här näst är oklart – men.

Läs mer

Lördag i Främre Asien

Sista hela dagen i Främre Asien inledde vi med ett bibelstudium över några verser i Uppenbarelseboken. Sist i Bibeln finns ”facit”. Där avslöjas hur allting kommer att sluta. Men precis som när jag ibland slog upp facit längst bak i matteboken när jag gick i skolan så ges ibland ett svar man inte helt förstår – för man vet inte hur leden fram till svaret ska se ut. Uppenbarelseboken innehåller en del sådant, som är svårt att riktigt förstå, men huvudbudskapet är klart och tydligt: the_ID.

Läs mer

Från ett yngre perspektiv (fredag i Främre Asien)

Vår resa närmar sig slutet, men ännu är det någon dag kvar. I kväll intervjuar jag resans yngsta deltagare, Betty 7 år. Vad är varit bäst på resan? Basaren! Det är en stor marknad med massa saker. Jag köpte en spegel och ett fint armband.  Först sa han som sålde att armbandet kostade 100, men pappa sa att vi bara ville betala 50. Då sa mannen 80 och pappa 70. Så fick vi köpa armbandet för 70. the_ID.

Läs mer

På väg uppåt (Torsdag i Främre Asien)

I dag åkte vi båt ut till några öar som ligger halvannan timmas resa ut längs kusten. Vi skulle gå i land på den största av öarna, och den bebos av några tusen personer. Längre tillbaka i tiden var befolkningen övervägande grekisk, men inte längre. Mitt på ön finns ett berg på vars topp det ligger ett mindre kapell till Sankt Görans minne, ni vet han med draken som också kallas Georg, Giorghis eller liknande. Brant var backen upp mot toppen. Jag fick följe med en man som var äldre än jag. I sin ungdom hade han vandrat upp på sjutton.

Läs mer

Skola (Onsdag i Främre Asien)

Ännu en dag på vår resa börjar gå mot sitt slut. På kvällen brukar vi ta en runda där alla resedeltagare får nämna något intryck från dagen. Vid vår runda ikväll uttryckte flera av oss att det börjar bli fullt, och till och med överfullt, i våra huvud av nya intryck och information. Men samtidigt är det så givande att få uppleva och göra detta tillsammans med erfarna vänner både från detta land, andra länder och från Sverige. Jag fick möjlighet att idag besöka en internationell skola. Rektorn som tog hand om oss berättade att.

Läs mer

Kebab varje dag

En av de mest minnesvärda berättelserna om Munken & Kulan har rubriken ”Kebab varje dag”.  (Känner du inte till Munken & Kulan så har du missat något fantastiskt - beställ en bok eller cd-skiva på BV-Förlag och njut.) Hur som helst kommer jag kanske inte äta kebab varje dag under resan. Men den som vill kan i denna stora stad finna kebab i alla varianter, i alla smaker, med alla tillbehör … … och kebab är bara en av alla läckra maträtter och bakverk som erbjuds. Att resa till denna stad i Främre Asien.

Läs mer

Vad tänker han på? (Tisdag i Främre Asien)

På golvet i moskén ligger en ung man på rygg. Han stöder sig på armbågarna och tittar fram mot den vägg av byggnaden som vetter mot Mecka. Det är långt ifrån en traditionell muslims böneställning. Dessutom har han sina skor med sig in i moskén, i en plastpåse, som han ställt på golvet. Inte heller det tyder på en djupare muslimsk fromhet. Ändå har han kommit dit. the_ID.

Läs mer

Måndag i Främre Asien

l dag har vi varit på en tur och försökt ta in vidden av denna gigantiska stad. Våra vänner tog oss till ett tv-torn där vi åkte upp till 34:e våningen (ca 380 m). Förmiddagens dis lättade och vi fick en fantastisk utsikt över staden med minst 16 miljoner invånare. Och de allra flesta av dem känner inte Jesus, men Han känner dem! Moskéernas kupoler och minareter står tätt bland de myllrande husen. Har uppe kunde vi be för stadens folk i alla väderstreck. Sedan åkte vi till landets.

Läs mer

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved