Bokmässan

I rikets andra stad, den med två Ullevi, tre gothiska torn och en stor mängd spårvagnar, pågår just nu Bok- & Biblioteksmässan. I monter B01:28 finner du BV-förlag.

Carl Olof Rosenius fyller 200 år – chokladen är färsk

I år står Rosenius i centrum i vår monter. 200 år sedan han föddes och vi har kunnat ge ut en ny utgåva av Husandakt. Den som vill kan delta i Roseniusquiz i montern och få smaka choklad. Mer näringsrikt är förstås att köpa och läsa någon av hans böcker förstås.

Ja, det var det där med att köpa och läsa. Det trycks fler pappersböcker än någonsin, och det säljs fler än någonsin. När jag vandrade runt i de stora mässhallarna igår funderade jag på om det läses fler böcker än någonsin. Min ambition i år var att inte köpa böcker som inte blev lästa. Vi får se hur det går. En spännande avhandling om befrielseteologins uppkomst i Latinamerika köpte jag i alla fall. (Och läste första halvan av den på tåget hemåt idag.)

BV-förlag skulle förresten behöva lite fler ideella medarbetare. Ja

Dottern och jag på Bok- & Biblioteksmässan
Dottern och jag på Bok- & Biblioteksmässan

g nämnde korrekturläsning i ett blogginlägg för ett par veckor sedan. Men vi har också en bok på danska och en på norska som vi vill översätta och ge ut på svenska. Kanske vill du hjälpa till med översättning?

Har du tankar på vad förlaget skulle ha med i sin utgivning får du gärna komma med tips och idéer!

/ErikJA

2 reaktioner till “Bokmässan”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved