Bokslut, bloggslut och framtiden

Bokslut, bloggslut och framtiden

Under snart fyra år har jag bloggat om missionärslivet i Peru. Ambitionen har varit att ofta upplysa, ibland uppbygga och någon gång underhålla. Snart är det dags för oss att flytta till ett annat land. Ett som för större delen av familjen är ganska okänt, lite skrämmande och fullt med människor man inte riktigt känner. Läskigt! Vi ska flytta till Sverige. Passerar antagligen gränsen till Svea rike via Öresundsbron den 14 juli.

Flytten innebär också många avsked. Lika jobbigt för barnen som för Maggan och mej. Skola, församling, kollegor och vänner försvinner allt på en gång. Det tar på krafterna att börja packa. Förra veckan fyllde jag 18 lådor med böcker – nu är bokhyllan nästan tom. Kvar ligger ett par pärmar, några plastpåsar och sådant som inte får följa med på flytten.

Jag tror faktiskt att jag packar ner bloggen också. Det kanske kommer något inlägg till, och kanske ytterligare enstaka under våra första månader i Sverige. Men ha inte så stora förväntningar. Men ett stort tack till alla som följt bloggen.

–  –  –  –  –  –

Sedan – ganska långt fram i tiden fortfarande – ska jag börja på ett nytt jobb. ELM har kallat mej till tjänsten som missionsföreståndare (med ansvar för verksamheten i Sverige). Jag känner mej ganska liten inför den uppgiften, även om jag ännu inte vet hur tjänsten kommer utformas och vad mina dagar kommer fyllas av. Min längtan är mission i Sverige…

Kanske kommer bloggen omformas och leva upp på nytt i november när jag sätter i gång. Har Du som läsare tankar, idéer, visioner för bloggen, för mission i Sverige, för ELM, för … ja va’ vet ja’ så är Du välkommen att skriva till mej på adressen erik.j.andersson[snabel-a]elmbv.se

Gud välsigne Dej! Gud välsigne Sverige!

/Erik

3 reaktioner till “Bokslut, bloggslut och framtiden”

  1. Välkomna hem till Sverige.Jag kan förstå att det svårt att lämna Peru, särskilt för barnen. I dagens samhälle är det många som flyttar, både inom landet och till andra länder. Att flytta inom landet kan för en del vara svårt, då man får lämna släkt, vänner och arbetskamrater. Men samtigt vet vi att de flesta snart anpassar sig och detta gäller inte minst barnen.

    Ni kommer hem och får andra uppgifter. Med de erfarenheter ni har från Peru kan användas i Sverige för att utbreda Guds rike. För vi behöver mission i Sverige lika mycet som i Peru. Du är kallad av Gud till missionsföreståndare, du får gå in i beredda gärniningar. Sen skall vi ge dig det stöd som du och din familj behöver, genom bön och inspiration.

  2. Tack för alla trevliga bloggar! Hoppas det blir någon fortsättning senare.
    Välkomna till Sverige. Hoppas vi ses i slutet av sommaren.

  3. Tack för alla dina/era trevliga bloggar. Jag önskar er allt gott under den sista tiden i Chiclayo. Jag hoppas också på fortsättning för du är en duktig skrivare Erik. ”Blott en dag ett ögonblick i sänder….”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved