Bön, förbön, för-bön

Bön, förbön, för-bön

Jobbar med foldern inför ELMs bönevecka som kommer under andra veckan 2015.

Tänker hur centralt bönen är och måste vara för vårt arbete och hur länge ELMs mission har varit buret av bön från stödpersoner runt om i vårt land och ut över världen. Det väcker tacksamhet och eftertanke, en för-bön som vi nu ser frukter av.

Tänker tillbaka på de besök till kulturer där bönen intar en helt annan plats, speciell på tiden i Henanprovinsen i östra Kina där bönen startade tidigt varje morgon, minst två timmar före frukost och dagens andra aktiviteter.

För oss västerlänska individualister var det något märkligt att sitta på knä på hårda träbänkar i timmasvis, men entusiasmen, glädjen och uthålligheten i bönen bland de församlade gick det inte att ta miste på.

Visst har vi något att lära….

Var speciellt med idag och be för ELMs nyplanteringsarbete i Sverige; att Gud väcker upp personer med nöd och gåvor för att nå svenskar med budskapet om räddningen i Jesus.

”Be och ni ska få” → vågar vi ta mästaren på ordet?

Om ni har tips på böneämnen under böneveckan eller vill vara med och be för ELMs nyplanteringsarbete mer specifikt, så ta kontakt på:

fredrik.smetana@elmbv.se

 

1 reaktion till “Bön, förbön, för-bön”

  1. Har blivit illa behandlad och mobbad och utfryst och till råga på allt baktalad och Nedvärderad och anklagad för saker jag har inte gjort och ting som aldrig hänt. Känner mig bedrövad. Gråter men får verken tröst eller känner mig lättad. Har nu kallats till möte med ledningen på onsdag den 20/12. Hur ska jag bevisa sanningen och avslöja de raffinerade lögnerna och falskheten???!!! Ber om Herrens ingripande att Herren antingen gör slut på lidandet eller släcker mitt liv.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved