Bråttom, snö och div..

Bråttom, snö och div..

Nu har vi fått 3-4 cm nysnö och Fridhem är väldigt vackert i kvällsljuset på vintern…. (ni norrlänningar vet iaf. vad jag menar)
Det sänker sig en slags frid över allt när snön lägger sig och Sofia Karlsson sjunger så fint på örat…

Ögonblicket hade kanske varit ganska poetiskt om hantverkaren i rummet bredvid hade ”stannat upp” som jag, istället för att ta sig för att såga just utanför min dörr och slipa på andra sidan väggen, bägge delar inte så isolerade som jag trodde.

Den sista veckan har jag ”rannsakat” mitt liv utifrån en formulering som jag hittade på nätet mitt i läsningen om nya kyrkor, kyrkoplantering och mission:

– ”Are we to busy to be on mission?”

Formuleringen slog ner i mig, kanske speciellt därför att jag är missions-sekreterare och mitt liv är ganska stressat för tiden.
Har jag för bråttom i mitt liv? Hinner jag att se de möjligheter som Herren lägger framför mig när det gäller möten med människor och möjligheter för att vittna om honom? ÄR jag ”på mission” eller stressar runt med andra saker som i sig inte är oviktiga, som ska göras, men som jag kanske inte behövde göra just nu, idag eller på det sättet.

Dags att stanna upp, fundera och granska min vardag och liv…har jag för bråttom?

Har du?

 

2 reaktioner till “Bråttom, snö och div..”

  1. Tack, Fredrik! Mycket viktiga tankar! Det är inte svårt att fylla livet med ”business” på bekostnad av omsorgen om andras och min egen frälsning. Som en uppmuntran till dig och oss andra vill jag idag peka på Hebr 13:20-21. Gud välsigne dig och de dina!

  2. Tack för dessa tankar Fredrik! Och tack Karin för Ordet, det har redan gjort nytta! Kom att tänka på Jes 55:11. Ger er hela Jes 55. Herrens välsignelse!

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved